ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πως οι βροχές στη Βόρεια Αργεντινή μπορούν να μας σώσουν από την ακρίβεια!!!

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στο βόρειο τμήμα της Αργεντινής όπου βρίσκονται σημαντικοί σιτοβολώνες ενισχύουν τις προσδοκίες για αύξηση της παραγωγής και μείωσης της τιμής των τροφίμων.
Και αυτό διότι η πιθανή αύξηση των εξαγωγών από το νότιο ημισφαίριο θα καλύψει το κενό που προκαλείται από την ξηρασία στις ΗΠΑ και το οποίο εκτίναξε τις τιμές των σιτηρών.
«Η βροχή στην κεντρική επαρχία Σάντα Φε κυμάνθηκε μεταξύ των 8 και 37 χιλιοστών, που βελτιώνουν τις συνθήκες υγρασίας του εδάφους» ανέφερε στη εβδομαδιαία έκθεση προόδου το υπουργείο Γεωργίας της Αργεντινής.
Οι βροχές στην Αργεντινή την πρώτη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο σε σόγια, δεύτερη σε καλαμπόκι και έκτη σε σιτάρι, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες καθώς επιτρέπουν στο έδαφος να αναρρώσει από την ξηρασία, και να αποδώσει καλά το επόμενο διάστημα.
Οι αγορές σιτηρών κλονίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες από την χειρότερη ξηρασία που έπληξε τις ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια η οποία ρήμαξε τις καλλιέργειες καλαμποκιού στη μεγαλύτερη παραγωγό του κόσμου.
Τα καιρικά προβλήματα εκτόξευσαν τις τιμές στα ύψη και μαζί το φόβο της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, όπως αυτή του 2008, όταν η ραγδαία άνοδος των τιμών πυροδότησε ταραχές σε ορισμένες χώρες.

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις