ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Άλλη Μέρκελ:«Να μετράτε τα λόγια σας» όταν αναφέρεστε στην Ελλάδα

Να είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και να αποφεύγουν να μιλούν περί ελληνικής εξόδου από το ευρώ κάλεσε τα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού η Ανγκελα Μέρκελ, δύο μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και τις εισηγήσεις του να σταματήσει η ρητορική εναντίον της Ελλάδας. 
 Σε συνέντευξή της στο ARD η γερμανίδα καγκελάριος,παραδέχτηκε ότι...
«η Ευρώπη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια» και για το λόγο αυτό κάλεσε τους γερμανούς πολιτικούς «να μετρούν τα λόγια τους πολύ προσεκτικά» και να μην μιλούν περί «ελληνικής εξόδου από το ευρώ ». 
 Η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό δήλωσε ότι « ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί σοβαρά», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι« χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη τα τελευταία 2.5 χρόνια». 
 Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους Έλληνες πολίτες, η γερμανίδα καγκελάριος απάντησε ότι « την ενδιαφέρουν και οι Έλληνες και οι Γερμανοί πολίτες», για να προσθέσει ότι είναι σημαντικό «να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη». 
 Τέλος, αναφορικά με το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο». Φ. Ρέσλερ: Επιθυμητή αλλά χωρίς παραχωρήσεις η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ «Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι επιθυμητή, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιπλέον παραχώρηση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. 
Ο κ. Ρέσλερ δεν επανέλαβε το σχόλιό του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας δεν τρομάζει πλέον κανέναν», ωστόσο τόνισε ότι μια παράταση χρόνου δεν είναι εφικτή, διότι σημαίνει πάντα και επιπλέον χρήματα. «Εάν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να δοθεί καμία περαιτέρω βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις