ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Νεκρή σε τροχαίο.. η κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ

Το θάνατο της Ουλκού Αντατέπε -υιοθετημένης κόρης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ- σε τροχαίο, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην τουρκική τηλεόραση ο γιος της, Αχμετ Ντογκανσάι.
Η 79χρονη Ουλκού Αντατέπε σκοτώθηκε την Τετάρτη όταν ο οδηγός του αυτοκίνητου στο οποίο επέβαινε, έχασε τον έλεγχο σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Αγκυρα, στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια, έγραψε η εφημερίδα Milliyet. Ο σύζυγός της και ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν. Χθες Πέμπτη ο γιος της επιβεβαίωσε την είδηση το θανάτου της.
Ο Κεμάλ Ατατούρκ υιοθέτησε την Αντατέπε όταν ήταν εννέα μηνών και την μεγάλωσε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα μέχρι το θάνατό του. Ήταν η μικρότερη από τα επτά υιοθετημένα παιδιά του -έξι κόρες και ένας γιός- σύμφωνα με την Milliyet.
Σε παιδική ηλικία η Αντατέπε ταξίδευε στη χώρα με τον πατέρα της και μάλιστα εμφανίζεται στο εικονογραφημένο εξώφυλλο του αλφαβηταρίου «Alfabe», όπου εικονίζεται ο Ατατούρκ να της διδάσκει το νέο λατινικό αλφάβητο που αντικατέστησε το αραβικό αλφάβητο μια από τις δυτικού τύπου μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.


blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις