ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

H Σλοβάκα που ρήμαζε τη χώρα της, ήρθε για σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στην Ελλάδα !

Την Αννα Μπουμπενίκοβα τοποθέτησε πέρυσι η Κομισιόν στην Ελλάδα ως τοποτηρητή στις αποκρατικοποιήσεις, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Απεκαλύφθη, ότι πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλο με τον κωδικό «Γορίλλας» στη Σλοβακία και μόλις έγινε γνωστό το θέμα την παραίτησαν.
Η βαριά σκιά του «Γορίλλα», του οικονομικού σκανδάλου που συνταράσσει τη Σλοβακία από τα τέλη του 2011, πέφτει και στην Ελλάδα, στο ΤΑΙΠΕΔ. Την Παρασκευή 10 Αυγούστου έγινε γνωστή η παραίτηση ενός από τα επτά μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμώνων του Ταμείου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο και εμπλέκει τόσο την Σλοβακία που την πρότεινε ως εμπειρογνώμονα, όσο και την Κομισιόν που προέκρινε την υποψηφιότητά της. Η Αννα Μπουμπενίκοβα εμφανίζεται να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με τον ρόλο που έπαιζε στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ηταν ως τις αρχές του 2012 πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας. Στο σκάνδαλο, το οποίο έγινε γνωστό στη Σλοβακία με την κωδική ονομασία «Γορίλλας» η Μπουμπενίκοβα πρωταγωνιστεί με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Μπουμπένικ. Την ονομασία «Γορίλλας» είχαν αρχεία με έγγραφα των σλοβακικών μυστικών υπηρεσιών, τα οποία διέρρευσαν στο Διαδύκτιο και ακολούθως στον Τύπο.Τα αρχεία αυτά προέρχονταν από την παρακολούθηση ενός διαμερίσματος στην Μπρατισλάβα και οφείλει την ονομασία του «Γορίλλας» από την εμφάνιση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος Ζολτάν Βάργκα, πρώην αστυνομικού.
Οι «Γορίλλες» περιείχαν υποκλοπή συνομιλιών ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας, πολιτικών παραγόντων με επιχειρηματίες με στελέχη ξένων τραπεζών και πολυεθνικών. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα χρήματα. Η Μπουμπενίκοβα φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες σε υποθέσεις αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας ενώ ο άντρας της συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.Οταν βρέθηκαν κάποιες ύποπτες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαρισμούς της οικογένειας, η Αννα Μπουμπενίκοβα ισχρίστηκε ότι προέρχονται από ένα λαχείο που κέρδισε συγγενής της και εισέπραξε η ίδια τα χρήματα για να κρατήσει εκείνος την ανωνυμία του.
Η εμπλοκή της Κομισιόν
Η Κομισιόν ήταν αυτή που ενέκρινε, τον Αύγουστο του 2011, την υποψηφιότητα της Μπουμπενίκοβα βάσει της εμπειρίας της για τριετή και ανανεώσιμη θητεία στην Ελλάδα, προκειμένου ως «Σοφή» να δώσει τα φώτα της στις ιδιωτικοποιήσεις.
Οι εταίροι μας επέβαλαν τρία μέλη στο ΤΑΙΠΕΔ «μια Σλοβάκα, έναν Ισπανό και έναν Γερμανό». Ως πρόσφατα δεν γνωρίζαμε τίποτα για τα ονόματα και τις ιδιότητες αυτών των ανθρώπων και είναι απορίας άξιον ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναζητήσει την ταυτότητά τους, αφού η Ελλάδα εμπιστεύτηκε με κλειστά μάτια την επιλογή των εταίρων δανειστών.
Με το σκάνδαλο «Γορίλλας» μαθαίνουμε για πρώτη φορά την ταυτότητα και το παρελθόν της Σλοβάκας Μπουμπενίκοβα. 
Εξίσου πρωτοφανές είναι ότι η Κομισιόν κάλυπτε τα έργα και τις ημέρες της Σλοβάκας, ως την τελευταία ημέρα.

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις