ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Taxisnet: 500 ευρώ "πρόστιμο" σε όσους δεν πρόλαβαν την φορολογική δήλωση

Έληξε χθές το μεσημέρι η σιωπηρή παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα. Όσοι θα υποβάλουν τώρα δήλωση διαπιστώνουν πως το σύστημα τις δέχεται σαν «εκπρόθεσμες» και δεν τους αναγνωρίζει τις δαπάνες αποδείξεων και το αφορολόγητο όριο. Πληρώνουν δηλαδή και 500 ευρώ και πάνω στον αυξημένο φόρο που ούτως ή άλλως τους αναλογούσε.
Η σιωπηρή αυτή παράταση για τις τις δηλώσεις Ε1, μία εβδομάδα δηλαδή μετά την επίσημη λήξη της διορίας,τελείωσε σήμερα με άνωθεν εντολή που δόθηκε προκειμένου να κλείσει η περίοδος κατάθεσης και για να γίνει η εκκαθάριση και των τελευταίων εκκαθαριστικών, ώστε να προλάβουν να εισπραχθούν μέχρι το Φεβρουάριο με τις 7 δόσεις που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.
Παρότι το υπουργείο δεν δημοσιοποιούσε πότε θα κλείσει αυτή η άτυπη παράταση, ανεπίσημες πληροφορίες από το ΚΕΠΥΟ έλεγαν πως θα έμενε και αύριο ανοιχτό.
Υπολογίζεται πως περίπου 30.000-50.000 φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δηλώσεις, αν και έπαιρναν μέχρι και την ακόμα Παρασκευή κλειδάριθμους από τις εφορίες. Το ηλεκτρονικό σύστημα συνέχιζε να δέχεται σαν εμπρόθεσμες τις δηλώσεις περίπου 100.000 «αργοπορημένων» φορολογουμένων, δείχνοντας «ανοχή» για ένα μικρό διάστημα, αντί να κλείσει απότομα από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις