ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μέρκελ μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: "Θέλω" αλλά ... (videos)

Με χειραψία και χαμόγελα υποδέχθηκε η κα Μέρκελ τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Καγκελαρία, ενώ, στο πλαίσιο της υποδοχής, φιλαρμονική έπαιξε τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
Η συνάντηση διήρκεσε -όπως ήταν προγραμματισμένο- περίπου μία ώρα και από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε αρχικώς μια καλή προαίρεση απέναντι στην χώρα μας, σημειώνοντας τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Ενώ δεν δίστασε με έμμεσο τρόπο να αποδοκιμάσει Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν μιλήσει προσβλητικά για την Ελλάδα.

«Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε η καγκελάριος, Α. Μέρκελ μετά την κρίσιμη συνάντηση της με τον Α. Σαμαρά, που κράτησε μιάμιση ώρα.
Από την άλλη μεριά όμως με αυστηρό ύφος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και να μην μένουν οι προσπάθειες μόνο στα λόγια. Επεσήμανε πολλές φορές ότι θα περιμένει την έκθεση της τρόικας, για να καθορίσει την στάση της.
Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»
Την ανάγκη η νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα και να περάσει από τα λόγια στις πράξεις τόνισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Τρία είναι τα μηνύματα που θέλω να δώσω», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Πρώτο: αποτελέσματα, δεύτερο: εξαλείφουμε τόσο τα ελλείμματα του δημοσίου τομέα όσο και το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, τρίτον: ανάκαμψη της οικονομίας και στην συνέχεια ανάπτυξη που είναι το γιατρικό.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και δεν θέλουν να ζουν με δανεικά. «Έχουμε αναξιοποίητους πόρους, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη, αδρανή δημόσια περιουσία, που θα αξιοποιήσουμε, αλλά και πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό».

Τι συζητήθηκε για το θέμα της επιμήκυνσης του χρέους
Το ζήτημα αυτό είναι φανερό από τις δηλώσεις των δύο ηγετών ότι δεν ετέθη στην παρούσα φάση, καθώς και οι δύο τόνισαν πώς η έκθεση της τρόικας είναι το κλειδί για τις επόμενες κινήσεις.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πώς σκοπός της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει το πρόγραμμα σε σωστή τροχιά. «Δεν ζητάμε χρήματα», πρόσθεσε, «ζητάμε αναπνοές για να βγάλουμε πέρα το μακροβούτι».
Η κ. Μέρκελ από την πλευρά της είπε ότι πείστηκε σήμερα από την θέληση της νέας κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.
Σαμαράς: «Τοξικές οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων»
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Γερμανών κυβερνητικών στελεχών, αλλά και ρεπορτάζ γερμανικών εφημερίδων που συνεχώς προσβάλλουν την Ελλάδα και μιλούν για έξοδο από την ευρωζώνη, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για τοξικές δηλώσεις που μόνο κακό κάνουν, ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Ελλάδας να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.
Από όπου και αν γίνονται αυτές οι δηλώσεις, συνέχισε, δημιουργούν κακοφωνία και καθιστούν μάταιο τον αγώνα μας.
Η κ. Μέρκελ από την πλευρά της επεσήμανε ότι υπάρχει η ελληνική πραγματικότητα, αλλά υπάρχει και η γερμανική πραγματικότητα, όπου κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να δίνουμε συνεχώς χρήματα.
«Είναι δικό μου καθήκον να συγκεράσω αυτές τις δύο πραγματικότητες σε μια και να κάνω τους Γερμανούς να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας».
Βασικός στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής
Σε ερώτηση για τις προσωπικές του ευθύνες για τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Σαμαράς είπε πως κανένας δεν είναι αναμάρτητος και πρόσθεσε πώς είναι αποφασισμένος να κλείσει στο παρελθόν την φοροδιαφυγή.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε από την πλευρά της ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προσφέροντας και τεχνογνωσία για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διότι, κατέληξε, δεν πρέπει να πληρώνουν την κρίση μόνο οι οικονομικά αδύνατοι.

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις