ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες θέσεις εργασίας, Σεπτέμβριος 2012

Περισσότερες μειώσεις στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν αναμένουν οι Ελληνες εργοδότες κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης. Το 65% των εργοδοτών δεν προβλέπει κάποια μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων, το 9% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί και το 25% μείωση, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -16%. Λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές διακυμάνσεις ο δείκτης των συνολικών προοπτικών απασχόλησης για το διάστημα Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012 διαμορφώνεται στο -15%, διατηρώντας το αρνητικό πρόσημό του για ενδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν μείωση του αριθμού των απασχολούμενων κατά τους επόμενους τρεις μήνες. Οι δυσμενέστερες προοπτικές αναφέρονται στον τομέα του τουρισμού όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται στο -29% και στον τομέα των κατασκευών με προοπτικές της τάξης του -21%. Δυσοίωνο είναι το κλίμα στον τομέα των μεταφορών & επικοινωνιών και στον τομέα Δημόσιο & κοινωνικές υπηρεσίες, όπου οι προοπτικές καταγράφονται στο -18% και -17% αντίστοιχα. Οι προοπτικές στον τομέα χονδρικού & λιανικού εμπορίου ανέρχονται σε -16% και στον τομέα της μεταποίησης σε -14%.
Οι τομείς στους οποίους ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης εμφανίζει βελτίωση είναι: χρηματοοικονομικά, ασφάλειες, ακίνητη περιουσία και παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (αύξηση 5 ποσοστιαίων μονάδων), εμπόριο (αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων), μεταποίηση και κατασκευές (αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων).
Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ο δείκτης των συνολικών προοπτικών απασχόλησης καταγράφεται μειωμένος σε πέντε από τους εννέα τομείς οιικονομικής δραστηριότητας. Η σημαντικότερη μείωση, 18 ποσοστιαίων μονάδων, αναφέρεται στον τομέα του τουρισμού, ενώ οι εργοδότες τόσο στον τομέα της γεωργίας όσο και στον τομέα Δημόσιο & κοινωνικές υπηρεσίες αναφέρουν μείωση των προοπτικών κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες. Ο δείκτης ανακάμπτει σε τέσσερις τομείς, με αξιοσημείωτη την ενίσχυσή του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των χρηματοοικονομικών και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις.
Οι εργοδότες σε δύο περιφέρειες αναφέρουν δυσοίωνες προοπτικές προσλήψεων για το ερχόμενο τρίμηνο. Στη Βόρεια Ελλάδα οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε -17%, ενώ οι προοπτικές για την ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής καταγράφονται στο -14%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές είναι μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παραμένουν στα ίδια επίπεδα στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα σχέδια προσλήψεων είναι εξασθενημένα και στις δύο περιφέρειες. Οι προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα μειώνονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αναφέρεται μείωση 2 ποσοστιαίων μονάδων στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες με τις ισχυρότερες προσδοκίες προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο είναι η Ταϊβάν, η Ινδία, ο Παναμάς, η Βραζιλία, η Τουρκία και το Περού. Αντίθετα, οι χώρες με τις λιγότερες ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία αναμένεται να είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Ολλανδία, η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Πολωνία, στις οποίες ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης έχει αρνητικό πρόσημο.

100 θέσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει νέο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι 31/07/2013 ως εξής: 30 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι, 30 ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι Παιδοκόμοι, 2 ΔΕ Οδηγοί, 12 ΥΕ Τραπεζοκόμοι, 20 ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας και 6 ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων. Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και ποινικού μητρώου, τους τίτλους σπουδών τους και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπου απαιτείται. Πληροφορίες μπορούν να ζητήσουν στο τηλέφωνο: 210-5127942. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το περιθώριο να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 21 Σεπτεμβρίου.

13 εποχικοί στον δήμο Αγίας Παρασκευής
Στον δήμο Αγίας Παρασκευής άνοιξαν 13 νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών. Θα προσληφθούν 7 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας, 2 ΥΕ Εργάτες Νεκροταφείου, 2 ΔΕ Οδηγοί και 2 ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Εργου. Οι υποψήφιοι θα καταταχθούν σε πίνακα κατά κλάδο και ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας. Στη συνέχεια, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων κάθε ομάδας καθορίζεται με τη βαθμολόγηση του χρόνου ανεργίας, του αριθμού τέκνων, του αριθμού ανήλικων τέκνων, του βαθμού του βασικού τίτλου σπουδών και της ηλικίας. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα κατατίθενται έως και αύριο 17 Σεπτεμβρίου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 213-2004501.

Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις