ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια η σχέση του Σαμαρά με τον Πινόκιο;


Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά για ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που δεν θα πληρώνουν συνέχεια οι ίδιοι και ίδιοι. Ένα φορολογικό νομοσχέδιο που επιτέλους οι πλούσιοι θα συνεισφέρουν και αυτοί για να μπορέσουν να ανασάνουν λίγο αυτοί που πληρώνουν μια ζωή, μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Θυμάμαι ακόμα τα 18 σημεία του Σαμαρά που με τόσο καμάρι τα εκφωνούσε από το βήμα του Ζαππείου και σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση.

Αλήθεια σε πόσα από αυτά κράτησε το λόγο του  ; Αν και νομίζω όλοι το ξέρετε, σε ΚΑΝΕΝΑ.
Ας δούμε όμως ένα προς ένα τα 18 μέτρα που μας είπε προεκλογικά και τι έκανε έως τώρα.
-Πρώτον, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τώρα και νέα μείωση συντάξεων και κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και μείωση, έως κατάργηση της επικουρικής, όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους απολύτως τίποτα . Μάλλον και εδώ περιμένουμε τις επόμενες εκλογές όπου θα το εξαγγείλει πάλι.

-Δεύτερον, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.
 
Τώρα ακόμα σκληρότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας και ούτε κουβέντα για δυο χρόνια.

-Τρίτον, επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά
Πρόσεχε γιατί ίδρωσες και θα κρυώσεις από την μάχη που έδωσες ρε Αντώνη.

-Τέταρτον, να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα
Αλλο ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά.

-Πέμπτο, να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. «Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», είπε.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

-Έκτο, όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ
Κόβουν και το αφοραλάγητο των 5.000 από ελεύθερους επαγγελαματίες και από όσους έχουν μπλοκάκι.

-Έβδομο, αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ
Ακόμα το πληρώνουμε στην ΔΕΗ κανονικά.
Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.
Περιμένουμε

-Όγδοο, σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. «Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9%», είπε ο κ. Σαμαράς.
Εδώ γελάνε ! ! ! !  Μείωση στα ψηλά εισοδήματα από 65.000 και αύξηση φορολογίας στα μικρά και μεσαία εισοδήματα που φτάνει εως και 400%. Ειδικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα από 10.000 εως 65.000 ευρώ θα πονέσουν και ματώσουν πολύ.

- Ένατο, τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. «Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς».
Τα 11.5 δις γίνανε 16.5 δις  και οι περικοπές δεν έγιναν από την σπατάλη του δημοσίου αλλά από τους μισθούς και τις συντάξεις. 

-Δέκατο, δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. «Όχι (ναι)άλλες οριζόντιες περικοπές, όχι (ναι) άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι (ναι) άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όχι (ναι) άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές».
Εδώ τι να σχολιάσω ; Ο άνθρωπος έλεγε απλά ψέμματα. Σε όσα έλεγε όχι, τώρα λέει ναι ! ! !
Για να το καταλάβετε έχω βάλει σε παρένθεση τι ακριβώς ήθελε να πει.

-Ενδέκατο, μέτρα για τους δανειολήπτες. Η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
Ακόμα το συζητούν 

-Δωδέκατο, ανατολή των συνεπειών του Τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί.
Ακόμα το συζητούν

-Δέκατο τρίτο, εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων», είπε και επανέλαβε την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.
Άλλο ένα προεκλογικό παραμυθάκι.

-Δέκατο τέταρτο, συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο
Παραμύθια της Χαλιμάς Ακόμα κάνουν απεργία οι Φαρμακοποιοί.

-Δέκατο πέμπτο, αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Το ξεπούλημα σε λίγο αρχίζει . 

-Δέκατο έκτο, αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.
Το Μεγάλο πάρτι ξεκινάει.

-Δέκατο έβδομο, πέρα από την οικονομία, πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου.
Οι κουκούλες ζούν και βασιλεύουν και τώρα δέρνουν και τους ΑΜΕΑ όταν διαδηλώνουν.

-Δέκατο όγδοο, επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο.
Σίγουρα θα είναι το επόμενο προεκλογικό σύνθημα γιατί τώρα έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «αυτά τα μέτρα βγάζουν τη χώρα από την ύφεση και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. 

Για να καταλάβετε πόσο θράσος έχουν,  ερωτηθείς υπουργός για αυτά τα 18 προεκλογικά μέτρα του Σαμαρά, είπε ότι οι δεσμεύσεις τηρούνται κατά γράμμα. 
(Πληροφορίες ότι ο δημοσιογράφος που ρώτησε τον υπουργό έπεσε στα ναρκωτικά ελέγχονται ως ανακριβείς).

Και για να απαντήσουμε και στον τίτλο του άρθρου.
   
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ! ! ! !

zouzouniblog

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: