ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

"Πανικός στην υγεία"!!!

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ...
Γολγοθάς θα είναι από τη Δευτέρα ακόμα και μία απλή συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ καθώς μετά τους φαρμακοποιούς - που από το Σάββατο διέκοψαν τα επί πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους στον Οργανισμό - τώρα και οι συμβεβλημένοι γιατροί προχωρούν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», την απόφαση έλαβαν η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη πενθήμερη επίσχεση εργασίας, ενώ τη Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, ώστε να συζητηθεί η εν λόγω κινητοποίηση.
Οι γιατροί διεκδικούν «την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους, τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς και τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε όλα τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα “Διαγνωστικά Κέντρα”».
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση αποφασίσει περικοπή 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, καθώς όπως δηλώνουν δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τη περικοπή ούτε ενός ευρώ από το μισθό τους.
Στο ίδιο στρατόπεδο βρίσκονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, που διεκδικούν υπέρογκα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ, και έχουν σταματήσει τη χορήγηση φαρμάκων.
Στο δημοσίευμα των Νέων αναφέρεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή, λίγο πριν την διακοπή χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία, καταχωρήθηκαν συνολικά 590.000 συνταγές, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους ιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις