ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θα αυξηθεί η τιμή του ψωμιού!!!

Από τον Οκτώβριο, που θα αυξηθεί κατά πάσα πιθανότητα η τιμή του ψωμιού! Αν τώρα έχετε να θρέψετε παιδικά στόματα, τότε ο προϋπολογισμός σας αναπόφευκτα θα επιβαρυνθεί αφού θα πρέπει να δίνετε περισσότερα χρήματα για το καθημερινό ψωμί!!
Οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές στα σιτηρά, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες που πούλησαν φτηνά στις αρχές του καλοκαιριού με κλειστές τιμές και τώρα τις βλέπουν να εκτινάσσονται στα ύψη!!

Ενδεικτικά οι παραγωγοί πούλησαν το κριθάρι 17λ/κιλό, και οι κτηνοτρόφοι το αγοράζουν σήμερα από εμπόρους και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών προς 29λ/κιλό!!!!. Στα ύψη εκτοξεύεται και η τιμή του σκληρού σιταριού, όπου στον θεσσαλικό κάμπο οι αγρότες πούλησαν 20-22λ/κιλό και σήμερα η τιμή του έφτασε στα 27λ/κιλό. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο καλαμπόκι, το οποίο ξεκίνησε αυτές τις μέρες να πουλιέται προς 20-21λ/κιλό και εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 27-28λ/κιλό.

Αύξηση στα σιτηρά - αύξηση στα άλευρα!!!
Η αύξηση των τιμών των σιτηρών συμπαρασύρει και τις τιμές των αλεύρων και οι πρώτες ανατιμήσεις της τάξης του 15-20% έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μερικές μέρες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αγρότες πούλησαν το μαλακό σιτάρι 18-20 λ./κιλό και σήμερα οι έμποροι το διαθέτουν 28-30 λ./κιλό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική αγορά είναι ελλειμματική στο μαλακό σιτάρι και γίνονται εισαγωγές από την υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που σημαίνει πως αν οι χώρες από τις οποίες εισάγουμε, ρίξουν στην αγορά μαλακό σιτάρι, θα αποσυμπιεστούν οι τιμές!!


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις