ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παράταση για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όπως και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Η απόφαση λήφθηκε στη βάση της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και σε μία προσπάθεια να ωθηθούν περισσότεροι πολίτες στη διαδικασία ρύθμισης και τακτοποίησης.
Παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και η προθεσμία για τη δεύτερη φάση υπαγωγής στο νόμο 4014. Μέσω νομοθετικής παρέμβασης διατηρείται η έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό του προστίμου για όσους πολίτες επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του.

Για εκείνους που θα επιλέξουν να καταβάλουν το 30% έως τις 31/01/2013, σε παλιές και νέες δηλώσεις, παρέχεται έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό, ενώ παράλληλα αναστέλλεται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου, καθώς και οι προσαυξήσεις για δηλώσεις που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επιτρέπεται ακόμα η διενέργεια οιασδήποτε δικαιοπραξίας, καθώς και η έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης, χωρίς να είναι απαραίτητη η ολοσχερής εξόφληση του προστίμου, αλλά μόνον ενός ποσοστού 30% επ’ αυτού μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013.
Για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και αλλαγών χρήσης, δίνεται η δυνατότητα περαίωσης επίσης μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013 με αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με τον ν.3843/10, ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις