ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσα χρόνια ζωής "κόβει" ο ανθυγιεινός αέρας στις μεγαλουπόλεις;

Σε μελέτη της η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακαλύφθηκε πως οι αέρας στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις είναι γεμάτος επιβλαβείς ρύπους που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων έως και δύο χρόνια.
ΗΖακλίν Μακ Γκλέιντ, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, ανέφερε: «Περίπου το 1/3 των κατοίκων των ευρωπαϊκών πόλεων, εκτίθεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις επιβλαβών ρύπων....συντομεύοντας το προσδόκιμο ζωής κατά 8 μήνες με 2 χρόνια».
Αναλυτικότερα ο αέρας στις μεγαλουπόλεις είναι ένα συνονθύλευμα καπνού, σκόνης, μετάλλων και τοξικών καυσαερίων, ενώ ο χειρότερος αέρας κυκλοφορεί στις πόλεις της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας.
Η Ζακλίν ΜακΓκλέιντ σημείωσε, σχετικά, την αποτυχία των ευρωπαϊκών χωρών να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους και τόνισε, πως αν προχωρούσαν οι πολιτικές μείωσης της ρύπανσης θα υπήρχαν «συνέπειες στην υγεία και την οικονομία». Αναλυτικότερα ανέφερε, ότι το τίμημα του «κακού αέρα» υπολογίζεται σε 630 δις. ευρώ στο πεδίο της υγείας και σε 169 δις. ευρώ στο πεδίο της χαμένης παραγωγικότητας.
Επιπλέον στον κατάλογο ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, όπου καταγράφεται ο δείκτης ζέστης και υγρασίας, την υψηλότερη τιμή παρουσιάζει η Αθήνα και ακολουθούν το Μιλάνο, η Ρώμη και η Βαλένθια.

lifo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Μου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις