ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

NextGen Series: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 2η αγωνιστική του NextGen Series τη Τετάρτη 12/9, με γκολ των Σούκια (82') και Λεάντρο (92'), μπροστά σε περίπου πέντε χιλιάδες φιλάθλους του, πολλούς παράγοντες, μάνατζερ και αρκετά παιδιά από την Ακαδημία του πειραϊκού συλλόγου,
Ο Μπερντ Στορκ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χουτεσιώτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Καραγκούνης, Ρουγκάλας, Λεάντρο και Λυκογιάννης. Οι Μανώλης Σιόπης και Γκίνο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Δημήτρης Διόπης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Λύρας την αριστερή και ο Ρίκσπουν αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωαννίδη.

Στο 3ο λεπτό, ο Λυκογιάννης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Κουκ μπλόκαρε με δυσκολία την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 8', όταν ο Μπέλεριν βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Χουτεσιώτης βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο μέρος. Η πειραϊκή ομάδα κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα, αλλά στο δημιουργικό τομέα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Η τετράδα της ερυθρόλευκης άμυνας έπιασε πολύ καλή απόδοση, με τους στόπερ Ρουγκάλα (αρχηγός της ομάδας) και Λεάντρο να έχουν αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.
Η Άρσεναλ έδειξε δείγμα της ποιότητας που διαθέτει σε αυτό το διάστημα, χωρίς να καταφέρει, πάντως, να σκοράρει.
Στο 17', ο Ιωαννίδης μπορούσε να δώσει πιο γρήγορα την μπάλα στον αμαρκάριστο Ρίκσπουν μέσα στην περιοχή, αλλά ο υψηλόσωμος επιθετικός καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μπάλας. Στο 23', ο Ναμπρί πραγματοποίησε έξοχη ατομική ενέργεια, σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία των "κανονιέρηδων" σημειώθηκε στο 28', όταν ο Μοντέιρο σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Ρουγκάλα και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 30', ο Μανώλης Σιόπης σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή και ο Κουκ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Οι τελευταίες δύο καλές στιγμές του πρώτου μέρους ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στο ίδιο λεπτό. Στο 36', ο Δημήτρης Σιόπης σέντραρε από τα δεξιά και ο Μοντέιρο με προβολή πρόλαβε τον Ιωαννίδη και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πιέσει περισσότερο την εστία του Ολυμπιακού.
Στο 54', ο Γενάρις σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, ο Χουτεσιώτης έδιωξε με δυσκολία και στη συνέχεια η ερυθρόλευκη άμυνα απομάκρυνε την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και ο Μπερντ Στορκ προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 59'. Ο Σούκιας πήρε τη θέση του Γκίνο και ο Βουτσιώτης του Δημήτρη Σιόπη.
Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, στο 62'. Ο Καραγκούνης σέντραρε παράλληλα από τα δεξιά, αλλά ο Μοντέιρο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και ο τερματοφύλακας Κουκ μπλόκαρε. Στο 64', ο Πασαλίδης αντικατέστησε τον Ρίκσπουν. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, το ματς δεν είχε γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Η Άρσεναλ είχε κάποιες στημένες μπάλες γύρω από την ερυθρόλευκη περιοχή χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Στην καλύτερη εξ αυτών, ο Ναμπρί εκτέλεσε φάουλ από θέση μέσα αριστερά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 71', ο Χαΐροβιτς έπεσε με δύναμη πάνω στον Καραγκούνη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο διαιτητής Παπαπέτρου συνέχισε τον αγώνα. Στο 78', σε ερυθρόλευκη αντεπίθεση, ο Λύρας ελίχθηκε από τα αριστερά, πάσαρε στον Ιωαννίδη, ο οποίος επιχείρησε σουτ με το δεξί εντός περιοχής και ο Κουκ μπλόκαρε την μπάλα, που κόντραρε και στον Μοντέιρο πριν καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Άρσεναλ.
Στο 83' ήρθε το πρώτο γκολ, όταν ο Λυκογιάννης σέντραρε από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση, ο Κουκ απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Σούκιας με δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής" έγραψε" το 1-0 μέσα σε αποθέωση! Ο κεντρικός μέσος, που μπήκε ως αλλαγή, σκόραρε.
Στο 84', ο Ολυμπιακός "άγγιξε" το 2-0. Ο Ιωαννίδης έστρωσε την μπάλα στον Πασαλίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κουκ, πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Στο 91', η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπέλεριν, ο οποίος ανέτρεψε τον Ιωαννίδη, που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Λεάντρο εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπερντ Στορκ):
Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Σιόπης Μ., Σιόπης Δ. (59' Βουτσιώτης), Γκίνο (59' Σούκιας), Ιωαννίδης, Ρίκσπουν (64' Πασαλίδης), Λύρας.

Αναπληρωματικοί: Βούρος, Δημακάκος, Σούκιας, Βλάχος, Βουτσιώτης, Πασαλίδης, Βέργος.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Τέρι Μπάρτον): Κουκ, Μπέλεριν, Άνγκα, Γενάρις, Μοντέιρο, Χαΐροβιτς, Τζέφρι (58' Έισφελντ), Χάιντεν (79' Αϊόμπι)), Άκπομ, Εμπεσίλιο, Ναμπρί (89' Λίπμαν).
Αναπληρωματικοί: Έισφελντ, Βίκερς, Αϊόμπι, Ορμόντε, Λίπμαν, Φαγκίν, Μουγκάμπο.

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί διαιτητές: Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών
Κίτρινες κάρτες: 77' Ρουγκάλας (Ολυμπιακός), 74' Μοντέιρο (Άρσεναλ)
Κόκκινες κάρτες: 91' Μπέλεριν (Άρσεναλ, απευθείας κόκκινη κάρτα)

Με πληροfορίες από το redplanet
acadimies.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις