ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των Ελλήνων (1940-1944), με αληθινές μαρτυρίες από στεριά και θάλασσα.
Ο τορπιλισμός της Έλλης, η αναχώρηση των στρατιωτών για το... μέτωπο, οι δυσκολίες της ζωής πάνω στα βουνά της Πίνδου συγκίνησαν τους μαθητές, ενώ τα τραγούδια της νίκης και οι επιτυχίες του πολεμικού ναυτικού ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Τέλος, η περίοδος της Κατοχής και της Αντίστασης τού λαού έφεραν στο νου δύσκολες στιγμές της Ιστορίας και έδωσαν το παράδειγμα ότι ο αγώνας για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη δεν πρέπει να παύει ποτέ.
Την ευθύνη για την οργάνωση της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι τηςΓ΄και Δ΄τάξης, ενώ οι μαθητές της Ε΄ τάξηςσυμμετείχαν στη χορωδία.
Συγκεκριμένα: την παρουσίαση της γιορτής πραγματοποίησαν μαθητές της Γ΄και Δ΄Τάξης, την επιλογή και διασκευή των είχαν αναλάβει οι δασκάλες κ.κ. Γεωργία Κυριαζίδου και Ιωάννα Μιχαλογιάννη, την οργάνωση και την επιμέλεια τής γιορτής είχαν οι δάσκαλοι της Δ΄ τάξης κ.κ. Αλκιβιάδης Καραμήτρος και Τσιντζιλίδας Δημήτριος.
Τη χορωδία και την ορχήστρα των μαθητών της Ε΄Τάξης δίδαξε και διηύθυνε ο υποδιευθυντής κ. Βασίλειος Στουγιάννης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κ.Τσοκαλίδης Ιωάννης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Γιώργος Νάστος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Τσεμπέρη ΄Αννα και πλήθος γονέων των μαθητών.
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940
Ζήτω η Ελλάδα μας!!!!
Φωτογραφίες από την εκδήλωση


































































































































Φωτογραφίες από το 5ο Δημοτικό





















http://fotisbazakas.blogspot.gr 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις