ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νέο φορολογικό:Συντελεστής 28% για τις επιχειρήσεις–Τέλος στη συλλογή αποδείξεων!!

Αυτοτελή φόρο 28% επί του συνόλου των κερδών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με το μέτρο να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Πρακτικά, το μέτρο του ενιαίου φορολογικού συντελεστή ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες επιβαρύνονται μέχρι σήμερα με φόρο...

42,5% και με επιπρόσθετη φορολόγηση 25% επί των μερισμάτων τους, πλήττοντας όμως περισσότερο τις μικρές επιχειρήσεις που δεν διανέμουν κέρδη και φορολογούνται έως τώρα με 20%. Το 28% θα αφορά τόσο στις ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και εμπορικών αγαθών όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς οι επιβαρύνσεις δεν θα προκύπτουν πλέον με βάση την κλίμακα φορολόγησης εισοδημάτων φυσικών προσώπων. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι περίπου 780.000 επιτηδευματίες θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ διαμορφώνεται ένα κλίμα... ασφυξίας για τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν σημαντικά έσοδα.
Π.χ. ένας αυτοαπασχολούμενος χωρίς τέκνα ή με ένα-δύο παιδιά και με ετήσια εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει φόρους εισοδήματος που θα φθάνουν τα 3.580 ετησίως καθώς θα έχει χάσει και το ειδικό αφορολόγητο των 2.000 - 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αντίθετα, με τον ενιαίο συντελεστή του 28% ένας επιτηδευματίας με ετήσια εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ και μέχρι 150.000 ευρώ θα δει τους φόρους του να μειώνονται και να κυμαίνονται από 420 έως 12.920 ευρώ.
Τα προβλήματα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μικρά εισοδήματα αναμένεται να αυξηθούν στην περίπτωση που το νέο καθεστώς φορολόγησης ισχύσει αναδρομικά από τη χρήση του έτους 2012, προκειμένου να εισπραχθούν μέσα στο 2013 πρόσθετα φορολογικά έσοδα συνολικού ύψους 900.000.000 ευρώ.


Zougla.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE...
    
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις