ΣΙΝΕ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σβήνουν και πάλι τα φώτα στο «Μακεδονία Πάλας»

Ορατός και πάλι ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς από τη νεα χρονια, αφήνοντας στο δρόμο 120 εργαζόμενους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου της Κυριακής, τα φώτα αναψαν και πάλι στο ξενοδοχείο στις 14 Ιανουαρίου 2012 καθώς το ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, είχε συμφωνήσει με τον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη, που... το διαχειρίζεται από το 1995, αλλά τον Οκτώβρη του 2011 την κατήγγειλε, να συνεχίσουν μαζί με ορίζοντα 12 μήνες. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει τότε ο Διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πολυετή εκμίσθωση του ξενοδοχείου θα ξεκινούσαν άμεσα, ώστε να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο και ο νέος ενοικιαστής να εγκατασταθεί. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΙΚΑ είχε δώσει χρονικό ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, ενώ δεν είχε αποκλείσει η δουλειά να τελειώσει μέχρι το Πάσχα του 2012.

Αυτή η μικρή ιστορία είναι διδακτική για αρκετούς λόγους, ο κυριότερος εκ των οποίων είναι ότι συνιστά απόδειξη ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Στην πραγματική Ελλάδα και όχι σε αυτήν της τηλεόρασης και των πολιτικών αρχηγών. Ο,τι ακολούθησε μέχρι σήμερα είναι μια κλασική ιστορία αργοπορίας και αναποτελεσματικότητας. Δέκα μήνες από τότε και μόνο ο σύμβουλος του διαγωνισμού έχει επιλεγεί, φυσικά με διαγωνιστική διαδικασία. Ο άλλος, ο... κανονικός διαγωνισμός για την εξεύρεση διαχειριστή - εκμισθωτή του «Μακεδονία Πάλας» δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί, αν και -σύμφωνα με τον Σπυρόπουλο- υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες. Φυσικά η διαδικασία, που δεν άρχισε ακόμη, δεν μπορεί και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2013, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η συμφωνία ΙΚΑ - Δασκαλαντωνάκη. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι εκείνη την ημέρα τα φώτα του ξενοδοχείου - συμβόλου της Θεσσαλονίκης να κλείσουν και πάλι, αυτήν τη φορά για μήνες ή για χρόνια.

Οπως λέει τώρα ο Ρ. Σπυρόπουλος, αυτό το σενάριο θα είναι καταστροφικό για το ξενοδοχείο, τους εργαζομένους και τη Θεσσαλονίκη, που θα χάσει ένα από τα σύμβολά της. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει αδυναμία να κάνει οτιδήποτε, που δεν θα ήταν 100% νόμιμο. «Ζήτησα από τη νομική υπηρεσία να μου πει αν μπορούμε να κάνουμε ένα γρήγορο πρόχειρο διαγωνισμό και να το εκμισθώσουμε για έξι μήνες ή ένα χρόνο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κανονικός διαγωνισμός και περιμένω απάντηση», επισημαίνει, χωρίς να ακούγεται πειστικός. Μια άλλη λύση, που θα ήταν η παράταση της συμφωνίας με τον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη, ο κ. Σπυρόπουλος την απορρίπτει.

Ικανοποίηση...
Οπως σημειώνει, ήδη ακούστηκαν πολλά και για την πρώτη, την περσινή συμφωνία, που για κάποιους άλλους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Είναι αυτοί που βλέπουν με ικανοποίηση την έξοδο από την αγορά των περίπου 300 δωματίων του «Μακεδονία Πάλας». Ο Ρ. Σπυρόπουλος, πάντως, δεν είναι διατεθειμένος να βρεθεί κατηγορούμενος, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που είναι... πονηρές. Ετσι θα τηρήσει τους τύπους, με φυσικό επόμενο το προσωρινό (;) κλείσιμο του ξενοδοχείου, αμέσως μετά της γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

seleo.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις