ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Αθήνα του αύριο. Δείτε την!!! (video)

Ολοκληρώθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Rethink Athens» με σκοπό την αναμόρφωση του κέντρου και βασικό άξονα την οδό Πανεπιστημίου. Στην αρμόδια επιτροπή υποβλήθηκαν συνολικά 71 προτάσεις, οι οποίες θα κριθούν για την πρώτη φάση το Σαββατοκύριακο, ώστε να επιλεγούν τρεις έως οκτώ από αυτές, που θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου με τους τελικούς υποψήφιους να έχουν περιθώριο 3 μηνών μέχρι την υποβολή των τελικών προτάσεων.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο, ενώ όσες προτάσεις καταφέρουν να περάσουν την πρώτη φάση θα ανταμειφθούν με 25.000 έκαστη! Μάλιστα, η επιτροπή θα έχει την δυνατότητα να βραβεύσει και μια «ουτοπική πρόταση», η οποία δεν θα μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο, αλλά θα λάβει έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, και σχετίζεται με την προοπτική εκτεταμένης παρέμβασης στο κέντρο της Αθήνας, από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την οδό Πατησίων (ύψος της πλατείας Αιγύπτου), με βασικό άξονα την οδό Πανεπιστημίου και κομβικό σημείο το ανά- σχεδιασμό της Πλατείας Ομόνοιας. Μείζων στόχος της συνολικής παρέμβασης είναι η άρση της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του κέντρου της πρωτεύουσας και η εκκίνηση της διαδικασίας αναβάθμισής του. Οι αλλαγές στη Λεωφόρο Αμαλίας, την Ομόνοια και την οδό Πατησίων θα ευνοήσει τη συγκρότηση ενός «δακτυλίου» που θα συνδέσει τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και την πλατεία Ομόνοιας με το Μοναστηράκι και το Θησείο.


Star.gr 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις