ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Καταγγελία για 27 νεκρά ζώα στη διάρκεια των γυρισμάτων!

Οι κτηνοτρόφοι που τα ζώα τους, χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του πρώτου..
μέρους της νέας τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον "The Hobbit" στην Νέα Ζηλανδία, καταγγέλλουν την παραγωγή της ταινίας πως ευθύνονται για το θάνατο 27 εξ αυτών!
Τα άτυχα ζωάκια, σύμφωνα με την καταγγελία των κτηνοτρόφων έχασαν τη ζωή τους επειδή ...οι φάρμες στις οποίες στεγάζονταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν "παγίδες θανάτου", αφού περιείχαν επικίνδυνα συρματοπλέγματα και βαθιά χαντάκια.
Συνολικά για την πολυαναμενόμενη ταινία χρησιμοποιήθηκαν περίπου 150 μέλη του ζωϊκού βασιλείου, με 27 από αυτά να αφήνουν τη τελευταία τους πνοή στην διάρκεια των γυρισμάτων...

Τα άτυχα πλάσματα που έχασαν τη ζωή τους είναι τρία άλογα, έξι κατσίκες, έξι πρόβατα και δώδεκα κότες. Πρώτο θύμα ήταν ένα μικρό πόνυ με το όνομα ουράνιο τόξο (Rainbow), που βρήκε αγωνιώδη θάνατο χτυπώντας και σπάζοντας τη σπονδυλική του στήλη...

Το θέμα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων να υιοθετούν τις καταγγελίες και να προβαίνουν σε επίσημη καταγγελία.
Από την πλευρά της παραγωγής του "The Hobbit: An Unexpected Journey" γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, και όπως δηλώνουν η American Humane Association, που επιβλέπει την τήρηση των κανόνων, καλής διαβίωσης, το επιβεβαιώνουν.
Βέβαια οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα εποπτείας καθώς η επίβλεψη πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και όχι στις εγκαταστάσεις που τα ζωντανά στεγάζονται και εκπαιδεύονται.















radar.gr

like-spot.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις