ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το σχέδιο για το νέο χαράτσι, 8 κλίμακες, φόρος και στα χωράφια!

Ευνοϊκό για τους μη (κατ)έχοντες… αλλά με αστερίσκο θα είναι το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το φόρο ακινήτων, ο οποίος είναι ένα «κλικ» πριν την τελική επικύρωσή του.
Το νέο χαράτσι που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και φιλοδοξεί να ...

φέρει στα κρατικά ταμεία 3 δισ. ευρώ, θα προβλέπει διαφορετικές κλίμακες για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, ενώ θα προβλέπει μικρότερες επιβαρύνσεις για όσους έχουν χαμηλής αξίας ακίνητα.
Ωστόσο, θα πληρώσουν το «μάρμαρο» όσοι έχουν χωράφια καθώς η δαγκάνα της φορολογίας θα αγγίξει και τα «κομμάτια» της γης.
Το νέο χαράτσι, λοιπόν, θα περιλαμβάνει 8 κλίμακες από για τα φυσικά πρόσωπα, ξεκινώντας από 0,1% για ακίνητα αξίας 100.000 ευρώ και φθάνοντας στο 3% για ακίνητα αξίας 5 εκ. ευρώ, ευνοώντας τους ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων.
Για παράδειγμα: Ακίνητο 65 τ.μ. αξίας 100.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με την χαμηλότερη κλίμακα, δηλαδή 0,1%. Αυτό σημαίνει, ότι ο φόρος ακινήτων θα διαμορφωθεί στα 100 ευρώ, όταν το χαράτσι της ΔΕΗ για το ίδιο ακίνητο ήταν 390 ευρώ. Το όφελος, δηλαδή, ανέρχεται σε 290 ευρώ.
Αυτό ισχύει, όμως, για τις περιπτώσεις που μιλάμε μόνο για ακίνητο. Διότι στις περιπτώσεις που υπάρχει και ένα ή περισσότερα χωράφια (με πχ. μερικές ελιές), τότε ενδεχομένως ο φορολογούμενος να πληρώσει περισσότερο από όσο πλήρωνε!
Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι ο φόρος των χωραφιών δε θα εφαρμοστεί για όσους δηλώνουν κατ’ επάγγελμα αγρότες.
Τέλος, όσον αφορά τις επιχειρήσεις το νέο σχέδιο για το φόρο ακινήτων προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους αλλά και ειδική κλίμακα φορολόγησης, διαφορετική από τα φυσικά πρόσωπα.


Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις