ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ίδρυση «Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γρεβενών»

Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στη συνεδρίαση της 1ηςΝοεμβρίου 2012 για ίδρυση και λειτουργία «Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα Γρεβενά», οΔήμος Γρεβενών σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Δίκτυο Κρήτης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης αυτής. Για το σκοπό αυτό...και προκειμένου αυτό να λειτουργήσει αλλά και να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας έχει συσταθεί επιτροπή διοργάνωσης.
Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιοείναι θεσμός ο οποίος απευθύνεται στους ενήλικες και όχι μόνο, που επιθυμούν την διά βίου πρόσβαση στη γνώση επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού ο θεσμός αυτός υπάρχει ήδη από τον 19ο αιώνα, ενώ στη χώρα μας έγινε ευρύτατα γνωστός μόλις τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά το 2005 οπότε και δημιουργήθηκε το Α.Λ.Π. Κρήτης, η επιτυχία του οποίου έγινε η αφετηρία για την ραγδαία εξάπλωση του.
Στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες των Γρεβενών που το επιθυμούν χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό εγγραφής των 60 ευρώ ανά κύκλο. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, ενώ οι σπουδαστές τηρώντας τον κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ανάλογο του κύκλου μαθημάτων που έχουν παρακολουθήσει.
Η πρώτη διδακτική περίοδος θα περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων -διαφορετικής θεματολογίας- με εβδομαδιαίες διαλέξεις 3ωρης διάρκειας, από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς εισηγητές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν έγκυρα και με τρόπο απλό και κατανοητό θέματα των αρμοδιοτήτων τους.
Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα έχει θέμα:«Ψυχική και Σωματική Υγεία», ενώ ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων, θα έχει θέμα «Σύγχρονα Κοινωνικά Προβλήματα». Στην διάρκεια επίσης της διδακτικής περιόδου του Α.Λ.Π., θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, παράλληλες δράσεις με θεματολογία αιχμής, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά ταξίδια εκτός Γρεβενών.
Επιστημονικοί σύμβουλοι του Α.Λ.Π. είναι ο κ. Γεώργιος Παυλίδης, Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η κ. Μαρία Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Α.Π.Θ.. Το πλήρες πρόγραμμα του Α.Λ.Π. Γρεβενών καθώς και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μαζί και με την ημερομηνία διοργάνωσης διάλεξης γνωριμίας με την κοινωνία των Γρεβενών.
Με την πεποίθηση ότι πέρα από την απόκτηση της γνώσης & την αυτοβελτίωση, οι ενημερωμένοι πολίτες είναι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες τόσο για τον εαυτό τους όσο & για τον τόπο τους, σας προσκαλούμε για μια συγκλονιστική εμπειρία στο θαυμαστό ταξίδι της γνώσης & της μάθησης.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την και κ. Ελένη Βουγιούκαλου στο Τηλ.: 6936492842 καθώς επίσης και στο δικτυακό χώρο www.alp.edu.gr

Οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις