ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Έσκαβαν για λίρες στην Καστοριά!!!

Πέντε αυτόκλητοι «Ιντιάνα Τζόουνς» εντοπίστηκαν μέρα-μεσημέρι από τους κατοίκους του οικισμού Αγίου Νικολάου στο Τσιρίλοβο της Καστοριάς να ανοίγουν τρύπες στο έδαφος αναζητώντας κρυμμένα σεντούκια με... τουρκικές λίρες!
Οι κάτοικοι τους ζήτησαν να φύγουν υπενθυμίζοντάς τους ότι η λαθρανασκαφή είναι παράνομη και απειλώντας ότι θα ειδοποιήσουν την Αστυνομία, αλλά οι «κυνηγοί» θησαυρών δε δίστασαν να τους βρίσουν επειδή δεν τους άφηναν να αξιοποιήσουν τις «πληροφορίες» τους. Τελικά, όμως, μπροστά στο ενδεχόμενο να καταλήξουν στον εισαγγελέα, τράπηκαν σε φυγή με ένα τζιπ που έφερε γερμανικές πινακίδες.
Μετά τον ιερέα και την 52χρονη από τη Σάμο που προσπάθησαν να πουλήσουν εννέα εικόνες σε αστυνομικό, άλλος ένας 49χρονος συνελήφθη στη Λάρισα επειδή στο σπίτι του οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μία εκκλησιαστική εικόνα. Το εύρημα εξετάστηκε από ειδικό της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας που αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και ο 49χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν η εικόνα είναι κλεμμένη και από πού.

protothema
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις