ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Περικοπές σε νέους βουλευτές και δημάρχους με τα νέα μέτρα

Τέλος στη βουλευτική σύνταξη και χορηγία για όσους εκλέγονται για πρώτη φορά βουλευτές βάζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το μέτρο επεκτείνεται και τα αξιώματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα, παύουν, από 1-1-2013, να ισχύουν οι διατάξεις περί... διαδοχικής ασφάλισης για όσα πρόσωπα κατέχουν βουλευτική ιδιότητα όπως και για τα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επιπλέον, μειωμένες κατά 70% θα είναι οι συντάξεις εκείνων που λαμβάνουν σύνταξη Δημοσίου και βρίσκονται σε αιρετές θέσεις των ΟΤΑ και λαμβάνουν αντιμίσθια, εκτός από εκείνη του δημάρχου.
Όσοι από τους βουλευτές ή τους τοπικούς άρχοντες λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη που προέρχεται από τομέα του Δημοσίου θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται κατά 20%, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές εκείνων που είναι εκλεγμένοι, αλλά διατηρούν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλους θα βαρύνουν τους ίδιους.
Τέλος, αυξάνεται κατά δύο έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 έτη στα 67, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης.
Από το νόμο εξαιρούνται όσοι ήδη λαμβάνουν σύνταξη αιρετού και εκείνοι που έχουν σύνταξη Δημοσίου και καταλαμβάνουν θέση εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού.

Μειώσεις και για τις άγαμες θυγατέρες
Στα 720 ευρώ μηνιαίως καθορίζεται από τις αρχές του 2013 το ανώτατο όριο σύνταξης για τις άγαμες θυγατέρες, ενώ προβλέπονται και περαιτέρω εισοδηματικοί περιορισμοί για τις δικαιούχους.
Σε περίπτωση που η δικαιούχος έχει και άλλα εισοδήματα, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης όταν το ποσό των εισοδημάτων αυτών υπερβαίνει τα 8.640 ευρώ ετησίως (αναγωγή σε ετήσια βάση του ποσού των 720 ευρώ).

Εάν τα εισοδήματά της είναι μικρότερα του ανωτέρω ετήσιου ποσού αλλά με συνυπολογισμό και του ποσού της κύριας σύνταξης το υπερβαίνουν, η κύρια σύνταξη των 720 μειώνεται κατά το υπερβάλλον ποσό.

Zougla.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις