ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα φώναξαν ΟΧΙ στα νέα μέτρα!!! (video)

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, πάνω από 100.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις, γέμισαν χθες την Πλατεία Συντάγματος. Η πορεία του κόσμου που βρέθηκε χθες στη συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης και πραγματοποιήθηκε ενάντια στα νέα μέτρα που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση. Η λαοθάλασσα του κόσμου είπε ...
«όχι στα νέα μέτρα» δίνοντας βροντερό παρών στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, στο κέντρο της Αθήνας. Tην ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συζητούνταν το επίμαχο Πολυνομοσχέδιο με τα νέα επώδυνα μέτρα για όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ξεκινούσαν οι δύο μεγάλες πορείες προς την πλατεία Συντάγματος. Η κινητοποίηση των πολιτών αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων και φορέων ήταν εντυπωσιακή. Τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Μετά από κάποια ώρα, η βροχή στο κέντρο της Αθήνας έπεφτε ασταμάτητα. Ωστόσο, οι χιλιάδες των διαδηλωτών δεν πτοήθηκαν καθόλου. Ήταν εκεί, με πανό και πλακάτ στα χέρια, ζητούσαν να μην ψηφιστούν τα νέα οικονομικά μέτρα φωνάζωντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας.
Επεισόδια και συμπλοκές κουκουλοφόρων με αστυνομικούς
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «αμαυρώθηκε» από τα επεισόδια διάφορων κουκουλοφόρων.
Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρούν σε χρήση χημικών και ομάδα διαδηλωτών να εκσφενδονίζει μολότοφ και πέτρες. Για πρώτη φορά μάλιστα, η Αστυνομία έκανε χρήση και δύο υδροφόρων κάνοντας ρίψη νερού με σκοπό την απώθηση των κουκουλοφόρων.
Οι κουκουλοφόροι έδρασαν ανεξέλεγκτοι σπάζοντας και καταστρέφοντας τα πάντα στην Καραγιώργη Σερβίας και τη Φιλελλήνων. Η ατμόσφαιρα για πολλές ώρες, από τα δακρυγόνα και τη βροχή, ήταν αποπνικτική.
Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Τα συνδικάτα εξήγγειλαν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή -ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού 2013- στις 17:00, ενώ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση εργασίας των εισαγγελέων – Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ
Για σήμερα, πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00-15:00 έχουν εξαγγείλει οι εισαγγελείς, ενώ μισή ώρα αργότερα και επίσης μέχρι τις τρεις θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακινητοποιημένοι επίσης, θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ. Εντός της ημέρας (08/11) το προεδρείο των αυτοκινητιστών θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Real.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις