ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αποκαλυπτικό...ρεπορτάζ του Τέρενς Κουίκ στο νοσοκομείο της Κέρκυρας



από το Γραφείο Τύπου
Η υγεία για τους Κερκυραίους είναι μόνο στα χαρτιά. Με τους επιεικέστερους υπολογισμούς τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται κάθε χρόνο να...
«μεταναστεύουν» στα Γιάννενα και στην Αθήνα προκειμένου να βρουν νοσοκομεία που να λειτουργούν για να αντιμετωπίσουν τα προσωπικά τους προβλήματα υγείας.

Αυτές οι δραματικές διαπιστώσεις καταγράφηκαν στη νέα διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία από σήμερα, όλη την περιοχή των Ιονίων νήσων.

Στην πολύωρη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Κέρκυρας μαζί με Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι εκπρόσωποι των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των λοιπών εργαζομένων, περιέγραψαν μία κατάσταση η οποία, όπως δήλωσε αργότερα ο Τέρενς Κουίκ, «είναι η εφιαλτικότερη από όσες μου έχουν αναφερθεί σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες της κοινοβουλευτικής μου ευθύνης».
• Από τις 12 μονάδες ΜΕΘ λειτουργούν μόνον οι 4.
• Από τα 10 χειρουργεία λειτουργούν μόνο τα 2.
• Η ανάνηψη δεν λειτουργεί καθόλου.
• Η Β’ Χειρουργική Κλινική είναι κλειστή.
• Η Μαιευτική πτέρυγα είναι κλειστή.
Ο μαγνητικός τομογράφος που αγοράστηκε προς 1,5 εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που ιδιώτης αγόρασε παρόμοιο στην Κέρκυρα με …700.000 ευρώ, εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια γύρω από το νοσοκομείο!
Υπόψη ότι γι’ αυτόν το «Μαγνήτη» που δεν λειτουργεί, το νοσοκομείο πληρώνει 100.00 ευρώ το χρόνο για… συντήρηση!
Λείπουν πολλές και αναγκαίες ειδικότητες ιατρών όπως: ογκολόγος, αγγειοχειρουργός, ενδοκρινολόγος, θωρακοχειρουργός, κυτταρολόγος κλπ.

Επίσης, όπως κατήγγειλαν οι γιατροί, παρ’ όλο που ο νόμος απαγορεύει τη μεταφορά ιατρών Γενικής Ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας στα Τοπικά Περιφερειακά Νοσοκομεία, αυτή η παρανομία έχει γίνει καθεστώς στην Κέρκυρα προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες.

Επίσης καταγγέλθηκε στον Τέρενς Κουίκ ότι από την έλλειψη προσωπικού η Διοίκηση εφαρμόζει την «κατ’ οίκον επιφυλακή», που σημαίνει ότι εάν υπάρξει ένα βαρύ περιστατικό, θα πρέπει από το σπίτι του να ξεκινήσει η όποια ειδικότητα ιατρού χρειαστεί, παίζοντας με τον πολύτιμο χρόνο προκειμένου να σωθεί μία ζωή, μέσα ακόμα και από απρόβλεπτες κυκλοφοριακές ή καιρικές συνθήκες.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέγραψε ακόμα ότι προσωπικό και ιατροί επαρκούν μόνο για 150 κρεβάτια, την ώρα όμως που το Νοσοκομείο λειτουργεί με 250, δουλεύοντας χωρίς ρεπό και με υπερωρίες - εφημερίες που δεν πληρώνονται.
Επίσης, παρατηρούνται φοβερές ελλείψεις φαρμάκων, ακόμα και για καρκινοπαθείς, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι θεραπείες.
Σε ό, τι αφορά στο ΕΚΑΒ, το νησί διοικείται… εξ’ αποστάσεως από τα Γιάννενα, διότι εκεί είναι το κέντρο ευθύνης για το νησί!
Η κατάσταση με το ΕΚΑΒ επιδεινώνεται καθώς είναι διαλυμένο τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο του νησιού, με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ανθρώπων που χρειάζονται διακομιδή.
Υπόψη ότι είναι ατελείωτες και οι μεταφορές ασθενών από την Κέρκυρα με το πορθμείο στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα να επιτείνεται ακόμα περισσότερο η έλλειψη των ασθενοφόρων.
Το νοσοκομείο δεν έχει τρίπλεξ, ενώ ο μαστογράφος διατίθεται μόνο για τον ΟΓΑ και την Πρόνοια και για κανέναν άλλον!
Ταυτόχρονα, προκύπτει πρόβλημα και με τον αξονικό τομογράφο καθώς 31 Δεκεμβρίου 2012 λήγει η δεκαετής σύμβαση συντήρησής του από την εταιρεία που τον πούλησε.
Φίλτρα αιμοκάθαρσης δεν διατίθενται στο νοσοκομείο, όπως καταγγέλλουν οι ιατροί, λόγω των χρεών στους προμηθευτές τους.
Την ίδια ώρα, η προμήθεια ιατρικού υλικού πρέπει πρώτα να περάσει από έγκριση από το κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στην… Πάτρα!
Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η υπολειτουργία είναι ακόμα πιο αισθητή, ενώ με βάση το οργανόγραμμα λείπουν 500 άτομα όλων των ειδικοτήτων.
Η σχέση αναλογίας-νοσηλευτικού προσωπικού με αρρώστους είναι 1 προς 30-40 δεδομένου ότι το καλοκαίρι με τους τουρίστες οι ανάγκες είναι ακόμα περισσότερες.
Με λίγα λόγια το καινούριο νοσοκομείο των 33.500 τ.μ. λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό από όταν λειτουργούσε το παλιό των 9.500 τ.μ
Και μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, εάν στο παλιό νοσοκομείο μεταφέροντο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Κέρκυρας (Εφορίες κλπ) το κράτος θα επετύγχανε οικονομία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, από τα οποία κάτι παραπάνω από τα μισά θα κάλυπταν ζωτικές ανάγκες του νοσοκομείου.
Τέλος, τέθηκαν και ζητήματα όπως η θέρμανση, η πλημμελής συγκρότηση του προσωπικού ασφάλειας του νοσοκομείου και η απαξίωση της Κέρκυρας η οποία θα μπορούσε να γίνει ένα πρότυπο κέντρο ιατρικού τουρισμού.
«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι. Είναι άνθρωποι που θέλουν να μας σκοτώσουν. Πλήττονται οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας την ώρα ακριβώς που λόγω της αρρώστιας τους δεν μπορούν να αντισταθούν», τόνισαν οι εκπρόσωποι των ιατρών στον Τέρενς Κουίκ.
Στη συνάντηση που είχε αμέσως μετά με το Διοικητή του Νοσοκομείου, επισημάνθηκε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι τα προβλήματα ξεκινούν από τον ανισοσκελή προϋπολογισμό, καθώς οι οφειλές του νοσοκομείου αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι απαιτήσεις από τα ταμεία ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια.

Ο Διοικητής αποκάλυψε επίσης ότι συγκεκριμένη αντιβίωση η οποία στο νοσοκομείο είχε κατανάλωση 33% σε σχέση με τις υπόλοιπες, επωλείτο στο νοσοκομείο προς 22,5 ευρώ το κουτάκι και όταν άρχισαν οι έρευνες για την… προτίμηση στο συγκεκριμένο αντιβιοτικό, ο προμηθευτής κατέβασε την τιμή στα 10 ευρώ, ενώ το νοσοκομείο τώρα το αγοράζει προς 3,90 ευρώ το κουτί!

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Ζήτησα από τους Πολιτευτές και τη Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να σχηματίσουν φάκελο με όλα αυτά τα απίστευτα που άκουσα σήμερα και να τον καταθέσουν στην Εισαγγελία της Κέρκυρας. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των Ελλήνων, όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να υπερβαίνει και τους νόμους, εάν αυτό συμβαίνει, στη διαχείριση του συστήματος υγείας στο Περιφερειακό νοσοκομείο του νησιού αλλά και στα Κέντρα Υγείας του, όπως και στο ΕΚΑΒ».

Πριν από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο Δήμο Κέρκυρας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αφορμή τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, αλλά και την εγκληματική στόχευση των ΟΤΑ από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διευκρίνισε ότι ο Πάνος Καμμένος και το Κίνημα είναι απέναντι από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις οι οποίες συγκλίνουν στο να σαλαμοποιηθούν οι Δήμοι και να προσφερθούν σε ιδιωτικές εταιρείες.

«Το σχέδιο είναι πολύ απλό», είπε ο Τέρενς Κουίκ. «Μεταθέτουν 200 νέες αρμοδιότητες στους Δήμους, χωρίς να τους μεταφέρονται οι αντίστοιχοι πόροι έτσι ώστε να αναγκαστούν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, τα οποία θα επιβαρύνουν φυσικά πρόσωπα-επιχειρήσεις και προσφερόμενες υπηρεσίες, με καταστροφικές συνέπειες για την Κέρκυρα, όπου τα πάντα κινούνται γύρω από τον τουρισμό.

Η Κέρκυρα στα χέρια της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγείται στα άκρα να μετατραπεί σε έναν ακριβό προορισμό τουρισμού με καταστροφικά αποτελέσματα για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους αλλά και για την εθνική οικονομία».

Η ενημέρωση του Τέρενς Κουίκ για τα δημοτικά θέματα της Κέρκυρας έκλεισε με συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο του νησιού, ο οποίος του εξέφρασε την αντίθεσή του για όλα αυτά τα κυβερνητικά σχέδια, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους.

«Με αυτά που συμβαίνουν στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να διεκδικήσουν τις δημαρχίες σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής.

Μία φράση που όπως επεσήμανε ο Τέρενς Κουίκ την άκουσε πρόσφατα και από το Δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο. 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις