ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πρόγνωση καιρού 8, 9, 10 Ιανουαρίου: πού θα επιτεθεί ο χιονιάς

Νέα επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμη και σε... περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες και κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.
Διαβάστε την πρόγνωση καιρού για τις 8, 9, 10 Ιανουαρίου:
Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα το βράδυ (7 Ιανουαρίου) στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και τη σημαντική πτώση της θερμοκαρίας.

Η θερμοκρασία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, σε κατακόρυφη πτώση, θα κυμανθεί από -12 έως 0 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -7 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -6 έως 4 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 9 στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -2 έως 4 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 2 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στις υπόλοιπες περιοχές, με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα, περιμένουμε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στην Αττική. Στα ορεινά και στα βόρεια τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, πολύ κρύο και παγετό κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Φτιάχνει ο καιρός προς τα τέλη της εβδομάδας, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή, αλλά σταθερή άνοδο από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης και τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στη Χαλκιδική, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πιθανότητα καταιγίδων το πρωί στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια, τη νύχτα όμως και το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά παγετός.

Παροδικές νεφώσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη και ασθενείς βροχές από το μεσημέρι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Γενικά αίθριος ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις