ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο Έλληνας που με 82 ευρώ κέρδισε μισό εκατομμύριο

Πρωταθλητής του αγωνιστικού πόκερ ο Σωτήρης Κουτούπας!
Πολλοί προσπαθούν να κερδίσουν το πρωτοχρονιάτικο λαχείο και να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη εκατομμυριούχοι.
Κάποιοι άλλοι ...παίζουν τα λεφτά τους – πολλά ή λίγα – στα χαρτιά και άλλοι προσπαθούν να γίνουν οι άρχοντες της ρουλέτας.
Για τον παίκτη του πόκερ, Σωτήρη Κουτούπα, τα χαρτιά δεν είναι αυτό που λέμε μόνο «για το καλό».
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια τράπουλας, το πόκερ δεν είναι ένα παιχνίδι τύχης, αλλά χρειάζεται στρατηγική, διάβασμα του αντιπάλου, συγκέντρωση και γερά νεύρα. Όσοι ασχολούνται με το πόκερ – είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά – έχουν ένα όνειρο: να κερδίσουν ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο σε κάποιο τουρνουά.
Ο Έλληνας, Τζον Τάραμς, από τα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο European Poker Tour στην Πράγα, αποκομίζοντας συνολικά 510.000 ευρώ, την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία που έχει σημειώσει Έλληνας παίκτης πόκερ.
Με μόλις 82 ευρώ έπαιξε σε δύο online προκριματικά τουρνουά και κατάφερε να κερδίσει το πακέτο συμμετοχής στο τουρνουά (αξίας 5.300 ευρώ), δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο και πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια.
Στο μόλις τρίτο του live τουρνουά κατάφερε να επιβιώσει στον σκληρό ανταγωνισμό των 865 παιχτών, να ξεπεράσει κορυφαίους επαγγελματίες και να βγει δεύτερος, πίσω από τον Σουηδό νικητή του τουρνουά Ramsi Jelassi, ο οποίος κέρδισε 835.000 ευρώ.
Όπως είπε στο voria.gr, ο Σωτήρης Κουτούπας, μόλις πριν λίγες ημέρες έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι έχει πετύχει, το μεγάλο έπαθλο που κέρδισε και το τι σημαίνει η επιτυχία του για την ανάδειξη της Ελλάδας στο αθλητικό, αγωνιστικό πόκερ, που στη χώρα μας αναπτύσσεται με μικρά, αλλά σταθερά βήματα.
Ο Σωτήρης ξεκίνησε να παίζει πόκερ το 2002, από μία διαφήμιση που είδε σε μια ιστοσελίδα όπου έπαιζε στοίχημα. «Μέχρι 2006-2007 δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο και μόνο κατέθετα χρήματα στον λογαριασμό μου. Εκείνη την περίοδο το πήρα προσωπικά και άρχισα να το ψάχνω λίγο παραπάνω. Διάβασα μερικά βιβλία, είδα ότι υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν από αυτό το παιχνίδι και έλεγα γιατί να το κάνουν οι άλλοι και όχι εγώ», τονίζει.
Η πρώτη σημαντική του επιτυχία ήρθε το 2009 όταν κέρδισε περίπου 20.000 δολάρια σε ένα τουρνουά στο ίντερνετ και ουσιαστικά έφτιαξε το bankroll του.
Από τότε άρχισε να κερδίζει ανάλογα ποσά, ενώ τα συνολικά του κέρδη μέχρι σήμερα από το online πόκερ ανέρχονται σε περίπου 70.000 δολάρια. Όπως είπε, παίζει περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα και αποκλειστικά τουρνουά πολλών τραπεζιών.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: