ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ακτή Ελεφαντοστού: Τραγωδία σε εορταστικές εκδηλώσεις

Tουλάχιστον 60 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και άλλοι 50 τραυματίσθηκαν σοβαρά στη διάρκεια συνωστισμού κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο...
Αμπιτζάν για τον ερχομό του νέου έτους, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού.
Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται πολλά παιδιά.
Σύμφωνα με «πρόχειρο απολογισμό», «εξήντα άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν «πάνω από 200 τραυματίες» κατά τη διάρκεια της σύγχυσης που προκάλεσε ο υπερσυνωστισμός ενός μεγάλου πλήθους, που θέλησε να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα που συνδύαζαν οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο κεντρικό διοικητικό διαμέρισμα του Πλατό, ενημέρωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής Ίσα Σάκο, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTI.
Πυροσβέστης στο σημείο του συμβάντος, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, αποτόλμησε έναν απολογισμό με «61 νεκρούς και 48 τραυματίες». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τραυματίες διακομίσθηκαν στα διαθέσιμα νοσοκομεία της οικονομικής πρωτεύουσας της Ακτής Ελεφαντοστού.
Οι σκηνές που προβάλουν τα τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζουν ανθρώπινες σορούς να κείτονται στο έδαφος και γυναίκες με σαστισμένο ύφος να διακομίζονται από τους διασώστες μέσα στο σκοτάδι.
Κατά τις πρωινές ώρες μία θάλασσα από παπούτσια και παρατημένα ρούχα παρέμεναν ακόμη στο σημείο ως σημάδια για το δράμα που εξελίχθηκε τις προηγούμενες ώρες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί και στρατιώτες, όπως και μέλη του εκστρατευτικού σώματος του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci).

Πηγή: ΑΠΕ





ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: