ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Στη φυλακή ο εφοπλιστής Αχιλλέας Καλλάκης

Γιατί μπήκε φυλακή ο Αχιλλέας Καλλάκης, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας; 
Ποιες οι μεγάλες κομπίνες που είχε στήσει;Άδοξα δείχνει να τελειώνει τελικά, η «επιχειρηματική σταδιοδρομία» του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Καλλάκη, 43 ετών, καθώς και του επίσης 43 ετών, στενού φίλου και συνεργάτη του, Αλεξάντερ Ουίλλιαμς. Ο Αχιλλέας Καλλάκης, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, εγκατεστημένος στο Λονδίνο και κυκλοφορώντας με τρία – τέσσερα διαφορετικά ονόματα όπως και ο συνεργάτης του, είχε αναπτύξει δραστηριότητα με αγοραπωλησίες ακινήτων.

Καθώς όμως οι πραγματικές εγγυήσεις που είχε, δεν ήταν επαρκείς ώστε να παίρνει από τις τράπεζες τα δάνεια που ήθελε, φρόντιζε να κατασκευάζει πλαστά έγγραφα, τα οποία και εμφάνιζε και με αυτά κατάφερνε να αποσπά τεράστια ποσά, με τα οποία προέβαινε σε αγοραπωλησίες υπερπολυτελών ακινήτων σε ακριβές συνοικίες του Λονδίνου. Θύματα της «ευρηματικότητάς» του έπεσαν δύο τράπεζες, η Bank of Scotland και η Allied Irish Bank με το ύψος της απάτης, όπως προέκυψε από τη δικαστική διερεύνηση, να φτάνει στο απίστευτο ποσό των 750 εκατομμυρίων λιρών! Ο συνολικός βίος και η πολιτεία του Αχιλλέα Καλλάκη, ωστόσο, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει υλικό για μιας πρώτης γραμμής σαπουνόπερα.

Το 2008, είχε εμφανιστεί ως δωρητής προσφέροντας ένα τεράστιο ποσό στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, και φυσικά για την πράξη του αυτή δεν παρέλειψε και ο τότε δήμαρχος να τον τιμήσει με μετάλλια και επαίνους. 
Στη βίλα του στο ίδιο νησί συχνά φιλοξενούσε πρόσωπα της διεθνούς υψηλής κοινωνίας, μεταξύ αυτών, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου, Έντουαρντ, ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο και ο πρωθυπουργός του κράτους του Μονακό!

Με τον πρίγκιπα Αλβέρτο φυσικά και όπως τελικά αποδείχτηκε, οι «συναναστροφές» αυτές δεν ήταν παρά ένας χαλύβδινος θώρακας που δεν επέτρεπε τη δημιουργία και της παραμικρής υπόνοιας για το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν παρά ένας κοινός απατεώνας, με τον Ρόμπεντ Ρέντφορντ στην ταινία «Το Κεντρί» να δείχνει δίπλα του ως ένας άτσαλος ερασιτέχνης! Ωστόσο, όλες οι κομπίνες του Αχιλλέα Καλλάκη δεν ήταν και τόσο…«εκλεπτυσμένες» και μάλιστα, κάποιες από αυτές παραπέμπουν σε κοινό απατεωνίσκο, όπως π.χ. η πώληση πλαστών διαβατηρίων Χονγκ-Κογκ, ενώ κάποιες άλλες σε κωμωδία, όπως η πώληση -αντί υψηλότατου τιμήματος- τίτλων ευγενείας σε αφελείς και μωροφιλόδοξους Αμερικανούς.

Οι Βρετανικές Δικαστικές Αρχές έδωσαν τέλος σε όλη αυτή την απίστευτη δράση του Έλληνα μεγιστάνα και ο επίλογος γράφτηκε την στο Κακουργιοδικείο του Λονδίνου που τον έκρινε ένοχο για τις παραπάνω πράξεις, ενώ η ποινή που θα του ανακοινωθεί την Πέμπτη και προβλέπεται εξαιρετικά βαριά. Για την ιστορία, ο Αχιλλέας Καλλάκης, εκτός όλων των άλλων, ήταν και μάστερ στα τηλεοπτικά τουρνουά πόκερ και τάβλι έχοντας κερδίσει δεκάδες έπαθλα εκατομμυρίων, έτσι θα έχει τρόπους ώστε να μην… πλήττει για τις επόμενες δεκαετίες της ζωής του.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις