ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Στρατολογεί μαθητές – Συγκλονιστική μαρτυρία 14χρονου!

Το ότι η «Χρυσή Αυγή» στρατολογεί μαθητές στα σχολεία είναι γνωστό...
Πλέον όμως και οι ίδιοι οι μαθητές μιλούν ανοιχτά χωρίς φόβο για την εμπειρία τους, και τον τρόπο που προσεγγίστηκαν, αντιμετωπίζοντας τη «ΧΑ» ως μέσο εκφοβισμού αλλά και... μόδα.
Η μαρτυρία του Δημήτρη, μαθητή Γ΄ Λυκείου, που δηλώνει εθνικιστής και ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, βασικό μέλος, όπως λέει, της ομάδας «Εθνικιστική Συσπείρωση Βορείων Προαστίων», στην οποία συμμετείχαν συνομήλικοί του, νεότεροι και 30άρηδες, είναι συγκλονιστική
«Κάποτε ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Έρχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ίσως το κάνουν και για τις κοπέλες» αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο 15χρονος Αποστόλης από τη άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου, στη Δυτική Αττική, λέει:
«Όποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε. Όσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς, Τον είχα δει να στέκεται σε εκείνη την κολόνα. Έτρεξα και έπεσα πάνω του μαζί με ένα άλλο παιδί και τον αρχίσαμε. Έχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν».

Ακόμα πιο σοκαριστικό όμως, είναι ότι στις επιθέσεις συμμετέχουν και άλλα παιδιά, μαθητές της Β' και της Γ' Γυμνασίου.
«Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Όποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο» λέει ο 14χρονος Γιώργος.

Μέχρι και στο σημείο να... εκβιάζουν καθηγητές τους έχουν φτάσει πολλά από αυτά τα παιδιά:
«Χρησιμοποιούν το όνομα της Χρυσής Αυγής για να εκφοβίσουν. Το εκμεταλλεύονται. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν τον έλεγχο, να εποπτεύουν το σχολείο. Έχουν πει και σε καθηγητές "θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό», μαρτυρά στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Πως γίνεται η προσέγγιση από την Χρυσή Αυγή:
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης, ο οποίος επισκέφτηκε μόνος του τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όλοι ήταν φιλικοί μαζί του:
«Σε καλούν σε συγκεντρώσεις ή πορείες. Αν δουν ότι το λέει η ψυχή σου ή έχεις καλό σωματότυπο ή γνωρίζεις άτομα σε εφοδιάζουν με σημαίες. Σε δεύτερο βαθμό τσεκάρουν αν αξίζεις όταν γίνει κάποια φασαρία. Έτσι γίνεσαι μέλος. Η συνδρομή των 20 ευρώ είναι του απλού υποστηρικτή, το κάνει ο οποιοσδήποτε».

newsbomb.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις