ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δεκάδες αγνοούμενοι στο Μπαγκλαντές έπειτα από ναυάγιο ποταμόπλοιου

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται στο Μπαγκλαντές, αφότου πλοιάριο που μετέφερε τουλάχιστον 50 επιβάτες βυθίστηκε στον κεντρικό ποταμό Μέγκνα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, το πλοίο μετέφερε τουλάχιστον... 100 άτομα, με τοπικούς αξιωματούχους να αποσαφηνίζουν πως το σκάφος δεν ήταν υπερφορτωμένο.
Όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ο τοπικός αρχηγός της Αστυνομίας, οι αγνοούμενοι δεν υπερβαίνουν τους 40, αντίθετα, ο διοικητής της περιοχής σχολίασε πως δεν περισσότεροι από 50 επιβάτες παραμένουν αγνοούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Μάρτιο του 2012 όταν το πλοίο όπου επέβαιναν βυθίστηκε στα νερά του ποταμού Μέγκνα, έπειτα από σύγκρουση με μεταφορικό σκάφος.
Τα ποταμόπλοια παραμένουν ένα από τα κυριότερα μέσα μεταφοράς στο Μπαγκλαντές, όπου το οδικό δίκτυο παραμένει ανεπαρκές και σε κακή κατάσταση. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα περίπου 230 σκάφη που «σχίζουν» τα ποτάμια της φτωχής χώρας κατασκευάστηκαν πριν από τη δεκαετία του 1970, και η υπερφόρτωσή τους με επιβάτες και εμπορεύματα είναι συχνό φαινόμενο.
skai.gr/newsΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις