ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι “χρυσοί” κανόνες μιας συγκατοίκησης για νέα ζευγάρια

Έχετε συγκατοικήσει πριν λίγες ημέρες και… μόνο που δεν έχετε «σκοτωθεί» με το σύντροφό σας; Μια συγκατοίκηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται, αλλά οι «χρυσοί» κανόνες μιας συγκατοίκησης μπορούν να γίνουν σωτήριοι! Δεκάδες συνήθειες του άλλου μπορεί να σας εκνευρίσουν… αλλά χωρίς συμβιβασμούς δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια υγιή συγκατοίκηση. Απομακρυνθείτε από τον εγωισμό σας και ζήστε ευτυχισμένοι, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Συμβιβάστε με μερικά «θέλω» του άλλου
Όταν ζείτε μαζί με το σύντροφό σας, ο χώρος δεν «γεμίζει» μόνο με τις δικές σας ανάγκες! Προσπαθήστε να υπερασπιστείτε τα «θέλω» σας, αλλά ταυτόχρονα δεχθείτε και τις επιθυμίες του άλλου. Ο συμβιβασμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια υγιή συγκατοίκηση… πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις καθημερινές συνήθειες του συντρόφου σας.
Διατηρήστε την ανεξαρτησία σας
 Μην τα κάνετε όλα μαζί! Είναι απαραίτητο να περνάτε μερικές ώρες χωριστά και να κάνετε διαφορετικά πράγματα, ώστε να μην «βαλτώσετε» μέσα στη συγκατοίκηση. Για παράδειγμα, μια μέρα της εβδομάδας μπορεί ο ένας να διαβάσει βιβλίο στη βεράντα και ο άλλος να ακούσει μουσική στο σαλόνι.
 

Συζητήστε για το ζήτημα της συγκατοίκησης και του σεξ
Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι με τη μετακόμιση, το σεξ θα παραμείνει καθημερινό παρά την κούραση ή το άγχος. Αυτό μπορεί να πιέσει ψυχολογικά το σύντροφό σας ή να σας κάνει να νιώσετε αγανακτισμένοι! Κάντε μια συζήτηση σχετικά με τις σκέψεις σας και λύστε τις έγνοιες σας.
Γελάστε και βγείτε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας
Η διασκέδαση είναι απαραίτητη για ένα ζευγάρι. Πειράξτε το σύντροφό σας, γελάστε μαζί και θυμηθείτε τα πρώτα ραντεβού σας. Αυτό θα ανανεώσει το πάθος μεταξύ σας και θα προσφέρει μια παιχνιδιάρικη διάθεση στη σχέση σας. Άλλωστε, έτσι θα βγείτε χωρίς κόπο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας!
Διατηρήστε τα χρήματα σε ξεχωριστούς λογαριασμούς
Είναι απαραίτητο να έχετε συμφωνήσει για το πώς θα χωρίσετε τα έξοδα της εβδομάδας, του ενοικίου και των πιστωτικών καρτών σας. Εάν δεν έχετε παντρευτεί, καλύτερα να σκεφτείτε αρκετά πριν τη συγκέντρωση των χρημάτων σας σε έναν κοινό λογαριασμό. Δεν είναι λίγοι όσοι χώρισαν και έμειναν με άδειο πορτοφόλι!
Οι «χρυσοί» κανόνες μιας συγκατοίκησης για νέα ζευγάριαΔείξτε κατανόηση στα νεύρα του άλλου
Οι φωνές και τα νεύρα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας συγκατοίκησης. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να κατανοήσετε τα νεύρα του συντρόφου σας. Μην γυρίζετε την πλάτη και μην βάζετε τον εγωισμό πάνω από τη σχέση σας… θα σας καταστρέψει!
Μοιραστείτε μέχρι και τις δουλειές του σπιτιού
Συμφωνήστε από την αρχή πως θα χωρίσετε τις δουλειές του σπιτιού και κάντε μια λίστα με το πλύσιμο των πιάτων, των ρούχων, τον καθαρισμό της κουζίνας, του μπάνιου ή τα ψώνια. Μοιράστε τις δουλειές δίκαια, ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο σας.
ΔΟι «χρυσοί» κανόνες μιας συγκατοίκησης για νέα ζευγάριαώστε το «σωστό» χρόνο στους φίλους σας
Αν σταματήσετε να βλέπετε τους φίλους σας ή αν απαλλαγείτε εντελώς από τον προηγούμενο τρόπο ζωής… τότε σίγουρα θα πιεστείτε μέσα από τη συγκατοίκηση! Αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα ζευγάρια συζητούν για το πόσο χρόνο θα περάσουν με τους φίλους ή συγγενείς τους μέσα στην εβδομάδα.
Σκεφτείτε πολύ τη συγκατοίκηση, όταν έχετε ήδη παιδί
Όταν έχετε ήδη ένα παιδί, πρέπει να αναλογιστείτε πόσο θα αλλάξει η ζωή του μέσα από μια συγκατοίκηση. Είναι σημαντικό να συζητήσετε από πριν αυτή την απόφαση με το παιδί σας. Να θυμάστε ότι παγκοσμίως τα παιδιά που ζουν με τους φίλους της μητέρας, βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης και σωματικής βίας.
Flow Magazine
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ
 
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις