ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

«σαπίζουν» χαλιά εκατομμυρίων ευρώ σε αποθήκες του Δημοσίου!!! (φωτο)


Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις με την διαθεσιμότητα χιλιάδων υπαλλήλων και σύμφωνα με το Leaks.gr, όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτή τη στιγμή υπάρχουν πανάκριβα χαλιά του Δημοσίου αξίας τουλάχιστον...
3,7 εκατομμυρίων ευρώ που «ξεχάστηκαν» σε αποθήκη. Το κράτος επέλεξε αντί να προχωρήσει στην εκποίηση τους ώστε να ωφεληθεί το δημόσιο ταμείο να τα αφήσει επί δύο χρόνια στα αζήτητα.
Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το περιβόητο κατάστημα πώλησης χαλιών «Οικοτεχνία» που ανήκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υγείας. Με απόφαση του τότε αρμόδιου Υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, το εν λόγω κατάστημα (επί της οδού Φιλελλήνων) αλλά και τα συνεργαζόμενα στην επαρχία ταπητουργεία, ανέστειλαν τη λειτουργία τους καθώς επιβάρυναν το Κράτος με περισσότερες από 200.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε τότε δηλώσει, πως στόχος του Υπουργείου ήταν η σταδιακή προώθηση των αποθηκευμένων και έτοιμων προϊόντων της Οικοτεχνίας για εμπορική διάθεση μέσω άλλων κατάλληλων σχετικών φορέων που θα προκύψουν, ώστε να εισρεύσουν στο Δημόσιο περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ (όση υπολογίζεται πως είναι και η αξία των χαλιών που «ξέμειναν» όταν σταμάτησε το πρόγραμμα) πράγμα που δε συνέβη ποτέ.
Τι απέγιναν λοιπόν όλα αυτά τα ανεκτίμητης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς χαλιά και που βρίσκονται σήμερα; Η αλήθεια είναι πως την ώρα που οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική αφαίμαξη και η Κυβέρνηση υποτίθεται πως αναζητά απεγνωσμένα πόρους, η ελληνική γραφειοκρατία κάνει και πάλι το «θαύμα» της.
Με τη ψήφιση το Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το ΕΚΚΑ και μαζί το πρόγραμμα της «Οικοτεχνίας»- όπως και τα δημόσια χαλιά- πέρασε στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας. Μέχρι την ώρα ωστόσο που γράφεται το ρεπορτάζ ούτε αυτό το Υπουργείο ενδιαφέρθηκε για την τύχη των χαλιών.
Σύμφωνα με εργαζόμενο του «Οικοτεχνία», όλα τα πανάκριβα χαλιά που υπήρχαν στο κατάστημα της οδού Φιλελλήνων σήμερα βρίσκονται ξεχασμένα σε μια αποθήκη παρότι όπως τονίζει ο ίδιος, μέχρι και σήμερα τηλεφωνούν πολλοί ενδιαφερόμενοι αγοραστές!
Σε πρόσφατη απογραφή που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν 1.985 χαλιά συνολικής αξίας πώλησης 2.059.073 ευρώ, 455 κιλίμια αξίας 153.519 ευρώ, 5.919 κεντητά αξίας 525.865 ευρώ, 30 ταπισσερί αξίας 144.512 ευρώ, 6.977 κεντήματα αξίας 814.701 ευρώ και 154 διάφορα άλλα είδη αξίας 4.159 ευρώ! Η συνολική τους αξία φτάνει τα περίπου 3.701.831 ευρώ! Χρήματα που θα μπορούσαν να διοχετευθούν στο πολύπαθο σύστημα Πρόνοιας που νοσεί εδώ και χρόνια στη χώρα μας.
Τα παράδοξα δεν τελειώνουν δυστυχώς εδώ. Μετά την αναστολή λειτουργίας της «Οικοτεχνίας» συγκροτήθηκε μια ειδική επιτροπή με αποκλειστικό σκοπό τη διάθεση των χαλιών μέσω Κοι.Σ.Π.Ε (Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης με στόχο την υποστήριξη των δικαιωμάτων ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα). Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αυτή δεν συγκλήθηκε ποτέ αλλά ούτε και καταργήθηκε ποτέ. Μάλιστα το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως 3 από τα μέλη της επιτροπής αυτής προέρχονται από τις Κοι.Σ.Π.Ε.
Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτό:




fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις