ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Oλυμπιακός - Κάχα 82-74 (video)


Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχτηκε ο αγώναςανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κάχα Λαμποράλ στο κλειστό του ΣΕΦ, καθώς η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε εύκολα με 82-74. Οι νικητές είχαν σε εξαιρετική μέρα τους... Έισι Λο και Γιώργο Πρίντεζη οι οποίοι σημείωσαν από 18 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ το κακό για τους "ερυθρόλευκους" είναι πως παρά το γεγονός ότι είχαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (είχε χάσει με 8 πόντους στην Ισπανία) στο… τσεπάκι την έχασαν στο τέλος. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε το παιχνίδι, δίνοντας έμφαση στην άμυνα, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους και να τρέξουν.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από την αρχή το προβάδισμα, καθώς από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα έκαναν ένα σερί 8-0, αποκτώντας μία καλή διαφορά απέναντι στην ισπανική ομάδα. Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου οδήγησαν την ομάδα τους επιθετικά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει μία διαφορά 7 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 18-11. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αυξάνοντας περαιτέρω τη διαφορά από την ισπανική ομάδα. Μάλιστα το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να πάει σε νταμπλ σκορ (28-14) στα μέσα της δεύτερη περιόδου, ξεκουράζοντας παράλληλα βασικά στελέχη.

Ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμα και στο +18 (32-14) στα μέσα της περιόδου, ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 41-27, με τον Σπανούλη να σκοράρει για τρεις στην εκπνοή. Η άμυνα της ομάδας του Πειραιά συνέχισε να είναι καλή και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εύρισκαν εύκολα και τον δρόμο προς το… πλεκτό. Η διαφορά ανέβηκε και πάλι στο +18 (54-36) για την ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα ο Ζαν Ταμπάκ να καλέσει τάιμ άουτ για να αφυπνίσει την ομάδα του. Η εικόνα της Κάχα Λαμποράλ άλλαξε όμως, στη συνέχειας της τρίτης περιόδου και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 62-50.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίζοντας καλή άμυνα και μειώνοντας στους 10 πόντους (62-52), ωστόσο ο Στράτος Περπέρογλου έδωσε άμεσα τη λύση, με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο (πρώτοι πόντοι του Ολυμπιακού στο τέταρτο δεκάλεπτο). Η τάξη αποκαταστάθηκε άμεσα, καθώς η ομάδα του Πειραιά δεν έχασε το πάνω χέρι στο σκορ και συνέχισε να κρατάει μία καλή διαφορά. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει μία σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ με 82-74, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, ενώ την είχε στα χέρια του.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 41-27, 62-50, 82-74.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας):
Χάινς 4, Λο 18 (2), Άντιτς 8 (1), Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 9 (1), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 9 (1), Κατσίβελης.

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Ταμπάκ): Κουκ 3 (1), Νοτσιόνι 7, Μπιέλιτσα Μ., Καμπέθας, Σαν Εμετέριο 7 (1), Πλάις 2, Ερτέλ 16 (4), Λάμπε 12 (1), Μπιέλιτσα Ν. 12 (1), Κοζέρ 15 (2).


http://www.basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις