ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Superleague: Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1 (video)

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Ξάνθη με 1-0 στο ΟΑΚΑ και μετράει ήδη 84 μέρες χωρίς νίκη στο σπίτι του, αφού τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πήραν το τρίποντο ήταν στις...
18 Νοέμβρη με τον ΠΑΟΚ!
Οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν απόλυτα δίκαια από τους καλύτερους Ακρίτες με το γκολ του Ντιέ στο 40’.

Πως έπαιξε:
Ο Φάμπρι παρέταξε και πάλι με το αγαπημένο του 4-2-3-1 την ομάδα του. Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ και Μαρίνος. Στο κέντρο, οι δύο «κόφτες» ήταν οι Σο και Βιτόλο, οι οποίοι είχαν μπροστά τους την τριάδα Μαυρία(αριστερά), Καζιγιάμα(κέντρο) και Σισοκό(δεξιά), με τους δύο ακραίους να αλλάζουν συχνά πτέρυγες και να τροφοδοτούν τον Ζέκα που αγωνίστηκε στην κορυφή.
 το ματς
Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη, η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε στο παιχνίδι σαν φαβορί… Οι Θρακιώτες, εκτός του ότι απείλησαν με ένα σουτ του Ονουάτσι στο 2’, είχαν και τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το 10’, φτάνοντας με άνεση έξω από τα καρέ του «τριφυλλιού». Σε εκείνο το σημείο ένα φοβερό σουτ του Καζιγιάμα, αφύπνισε τους «πράσινους». Οι γηπεδούχοι με πρωτεργάτες τον Ιάπωνα και τον Σισοκό έλεγξαν τον ρυθμό και μέχρι το 18’ απείλησαν άλλες δύο φορές, αλλά τα σουτ των Καζιγιάμα και Σό δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Η Ξάνθη αντέδρασε σιγά-σιγά κι άρχισε να κλείνει τους χώρους των «πράσινων», οι οποίοι ελλείψει σέντερ φορ, είχαν επιθετικό πρόβλημα. Από το 20’ και μετά, μάλιστα, οι Ακρίτες πήραν και τον έλεγχο της μπάλας. Και η τραγική αμυντική λειτουργία που είχε το «τριφύλλι» από την αρχή του αγώνα, έδειχνε πως η πλάστιγγα του ματς γέρνει υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 23’ η Ξάνθη θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Κάκος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Καρνέζη πάνω στον Ονουάτσι. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και έκαναν την… δουλειά τους 13 λεπτά αργότερα. Ο Ντιέ στο 41’ πήρε την πάσα από τον Μάνταλο και από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό κάνοντας το 1-0. Το ημίχρονο έληξε με τους «πράσινους» μουδιασμένους…

Στο 46’ ο Φάμπρι έβαλε τον Εσπάρθα αντί του καλού Καζιγιάμα και πέρασε τον Ισπανό αριστερά, ο Σισοκό ήρθε στο κέντρο και ο Μαυρίας δεξιά, θέλοντας να αλλάξει μεσοεπιθετικά την εικόνα της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός εβαλε τον Φουρλάνο αντι του Μαυρία, επαναφέροντας στα άκρα τον Σισοκό και βάζοντας τον πιτσιρικά στον άξονα. Η εικόνα όμως πάλι δεν άλλαξε. Αφού το πρόβλημα ήταν η έλλειψη του φορ.

Ο χρόνος κύλαγε με τον Παναθηναϊκό να είναι όλο και πιο απειλητικός, αλλά μία η τρομερή επέμβαση του Λόντιγκιν στην κεφαλιά του Σο(71’), μία το δοκάρι στην κεφαλιά-ψαράκι του πολύ καλού Εσπάρθα, γλίτωσαν την Ξάνθη και απογοήτευσαν τους «πράσι ους». Η θεληση υπήρχε, αλλά ο φορ, όχι. Μέχρι το τέλος του αγώνα το «τριφύλλι» δεν δημιούργησε κάτι καλύτερο και το 1-0 ήταν απόλυτα δίκαιο.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(69’Κάιπερ), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας(55’Φουρλάνος), Καζιγιάμα(46’Εσπάρθα), Σισοκό, Ζέκα

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λόντιγκιν, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ(61’Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι(64’Βασιλακάκης), Ντιέ, Ονουάτσι(77’Μαρσελίνιο).

sport-fm.grΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις