ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Φενέρ - ΟΣΦΠ 73-78 (video)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταθεί όρθιος στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ και να πάρει μία σπουδαία νίκη με...
78-73. Πλέον οι Πρωταθλητές Ευρώπης κρατάνε τη δεύτερη θέση στα χέρια τους, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως κορυφαίοι για τους "ερυθρόλευκους" ήταν οι Παπανικολάου (16 πόντους), Σπανούλης (14 πόντους) και Πρίντεζης (12 πόντους).

Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε το παιχνίδι με τον… αέρα των πολλών λύσεων από τη στιγμή που επέστρεψαν οι Πρίντεζης και Πάουελ στη "φροντ λάιν". Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρουν λύσεις στον επιθετικό τομέα και προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βελτιώσουν την αμυντική τους εικόνα παίρνοντας μία μικρή διαφορά. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 19-13 υπέρ του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν εύκολα τον δρόμος προς το… πλεκτό.

Οι Τούρκοι πάντως ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο με ένα σερί 7-0, έχοντας τον Μάικ Μπατίστ στην πεντάδα, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά. Η απάντηση του Ολυμπιακού με το ίδιο ακριβώς σερί ήταν άμεση, ωστόσο και πάλι η απόδοση των "ερυθρόλευκων" έπεσε, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να κάνει άλλο ένα σερί, αυτή τη φορά μεγαλύτερο (8-0) και να πάρει το προβάδισμα, ενώ το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 34-33, υπέρ των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παίξει με τους ψηλούς του και αυτό που έκανε είναι να… πυροβολεί συνέχεια από την περιφέρεια. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το ματς μέσα στο "ζωγραφιστό" και τα κατάφεραν, αλλά η ευστοχία των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν μεγάλη. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός να προηγηθεί στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 56-53. Οι επιθετικές επιλογές της ομάδας του Πειραιά έγιναν κακές, καθώς δεν κατάφερε να πλησιάσει προς το καλάθι και αρκετά σουτ από τη γραμμή του τριπόντου ήταν καλά μαρκαρισμένα.

Ο Ομέρ Ονάν έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ βρήκε λύσεις και επιθετικά δίνοντας ένα καλό προβάδισμα στην ομάδα του. Η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και ο αρχηγός σε μία φάση που… ξεχάστηκε ο προσωπικός του αντίπαλος έβαλε την ομάδα του μπροστά με 71-69, ενώ ο Έισι Λο αμέσως μετά σημείωσε και αυτός ένα τρίποντο (ολοκληρώνοντας το σερί 13-0).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και κατάφεραν να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στο ένα καλάθι (στο ένα τρίποντο πιο συγκεκριμένα), ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Η Φενέρ δεν κατάφερε ωστόσο να γυρίσει και πάλι το ματς, με τον Σπανούλη να κάνει το 71-75, 22’’ πριν το τέλος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι και πάλι δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 78-73.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 34-33, 53-56, 73-78.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΟΥΛΚΕΡ (Ερντογκάν): ΜακΚάλεμπ 12, Ονάν 12 (2), Ερμίς 4, Σάτο 12, Τρίπκοβιτς, Πεκέρ 10, Σαβάς 8, Μπατίστ 3 (1), Κάραμαν 6, Πρέλτζιτς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Λο 5 (1), Άντιτς 9 (3), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16 (4).


basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις