ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γρεβενά: Σε κλίμα συναίνεσης η συζήτηση για το Σχέδιο Πόλεως!!!


 

Σε συναινετικό κλίμα συζητήθηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της Επιβολής εισφοράς σε χρήμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης των Γρεβενών, το μεσημέρι της...
Πέμπτης 14 Μαρτίου 2013.

Στις τέσσερεις ώρες που διήρκησε η συζήτηση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και πολιτών εκφράστηκαν απόψεις και προβληματισμοί που είχαν να κάνουν ...

τόσο με το ύψος του τιμήματος που καλούνται να εισφέρουν οι δικαιούχοι των οικοπέδων όσο και με τον τρόπο καταβολής του.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του Σχεδίου Πόλεως, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ένα σχέδιο που ταλαιπώρησε την κοινωνία των Γρεβενών για 40 χρόνια». Σημείωσε ότι «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπισθεί μεμονωμένα» ενώ τόνισε ότι «πριν την Κύρωση και πριν την Ταυτοποίηση με το Κτηματολόγιο δεν μπορεί να γίνει καμία διορθωτική πράξη ή τακτοποίηση». Παράλληλα ο κ. Κουπτσίδης έδωσε και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους αλλά και από μερίδα πολιτών.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκης Ζήσης τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης του σχεδίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να σταματήσει». Ενώ οι κύριοι Αντώνης Δασκαλόπουλος και Χρήστος Παπαϊωάννου εστίασαν στο θέμα του λανθασμένου χειρισμού, κατά την κρίση τους, όσο αναφορά τον τρόπο καθορισμού της τιμής , αφού όπως ανέφεραν πριν την κύρωση τα υπό ένταξη αγροτεμάχια η εφορία τα φορολογούσε με χαμηλό συντελεστή και θα μπορούσε η επιτροπή να υιοθετήσει αυτή την τιμή.
Απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα τόσο ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας κ. Κολοβός όσο και ο κ. Χρήστος Βάϊος, εκπρόσωπος του Δήμου Γρεβενών στην Επιτροπή, ανέφεραν ότι ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και ότι η τιμή ήταν η μικρότερη δυνατή, βάση των αντικειμενικών αξιών που προσδιορίζει το Υπουργείο οικονομικών.

Η ελάσσονα αντιπολίτευση τοποθέτησε πολιτικά το θέμα λέγοντας ότι η γη δεν είναι εμπορεύσιμη και ότι θα πρέπει το κράτος να φροντίζει οι πολίτες να έχουν τις παροχές που είναι απαραίτητες για τη διαβίωσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά των πολιτών ο κ. Μιχάλης Κοκκινάκης επεσήμανε την ανάγκη συναίνεσης από όλες τις πλευρές , ενώ τόνισε πως το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους οικοπεδούχους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Απαντώντας στο συμβολαιογράφο κ. Μενέλαο Παπαϊωάννου ο οποίος έθεσε το ερώτημα για το χρονοδιάγραμμα εγγραφής της πράξης εφαρμογής στο Κτηματολόγιο, ο δήμαρχος Γρεβενών τόνισε ότι, όπως προβλέπει ο νόμος, αυτό θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής.
Ένα λάθος εκ παραδρομής αναφορικά με το Διοικητικό Πρωτοδικείο δίνει τη δυνατότητα καθυστέρησης τεσσάρων περίπου μηνών για την επαναποστολή των λογαριασμών εισφοράς, διάστημα που ενδεχομένως να δώσει την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών προς τα κάτω, εάν αυτό αποφασιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών λόγω της οικονομικής κρίσης.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις