ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πέθανε ξαφνικά ο Ούγκο Τσάβες. Επίσημη ανακοίνωση

 
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός.
Ο Ούγκο Τσάβες έχασε τη ...
ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 58 ετών.
Εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες ο Ούγκο Τσάβες δεν είχε κάνει καμία δημόσια ή τηλεοπτική εμφάνιση, πυροδοτώντας τα σενάρια σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για τη υγεία του προέδρου της χώρας και ότι σύντομα θα αναγκαστεί να πει στον λαό όλη την αλήθεια. Ωστόσο, η κυβέρνηση σχεδόν μέχρι και την τελευταία στιγμή ισχυριζόταν πως η υγεία του Ούγκο Τσάβες βαίνει καλώς. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, παραδέχτηκε την κρισιμότητα της κατάστασής του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες τον Δεκέμβριο είχε ταξιδεύσει στην Αβάνα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο Ούγκο Τσάβες κέρδισε τον Οκτώβριο του 2012 τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό, λόγω προφανώς της ασθένειάς του, να ορκιστεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.

Μετά από πολιτική διαμάχη, το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας διέταξε την καθυστέρηση της ορκωμοσίας επικαλούμενο το Σύνταγμα.

Και εκεί που όλοι ανέμεναν την επάνοδο του στην πολιτική σκηνή, ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες έθεσε τέλος στην 14χρονη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις