ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ντόρτμουντ - Μάλαγα 3-2 (vid)

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να πετύχει δύο γκολστις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μάλαγα και πήρε την πρόκριση με 3-2 σε ένα επικό προημιτελικό! Η Μπορούσια πήρε μια...
άτυπη εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της Μπάγερν το 1999, όταν οι Βαυαροί είχαν δεχτεί δύο γκολ από τη Μάντσεστερ Γ. στις καθυστερήσεις στο «Καμπ Νου»! Τότε οι Σέριγχαμ και Σόλσκιερ στο 91' και στο 93' είχαν βρει δίχτυα. Τώρα οι Ρόις και Σαντάνα σκόραραν στα ίδια λεπτά για τους πρωταθλητές Γερμανίας που φτάνουν στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!

 Η Μάλαγα πάταγε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και είχε την κατοχή της μπάλας ενώ πρέσαρε ψηλά τους γηπεδούχους όταν έχανε τη μπάλα. Ωστόσο η Ντόρτμουντ απείλησε πρώτη με τον Λεβαντόφσκι να επιχειρεί μια έξυπνη λόμπα δίχως όμως να βρίσκει στόχο. Οι Ανδαλουσιανοί πάγωσαν το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» στο 25' όταν ο Χοακίν με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Βάιντενφελερ και άνοιξε το σκορ!

 Το γκολ της Μάλαγα «έκοψε τα πόδια» των γηπεδούχων με αποτέλεσμα οι πάσες τους να είναι είτε βιαστικές είτε επιπόλαιες. Ωστόσο πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι Βεστφαλοί έφτασαν στην ισοφάριση με υπέροχο τρόπο. Η Μάλαγα είχε ανέβει και η Ντόρτμουν χτύπησε στην κόντρα. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση και υπέροχο τακουνάκι από τον Ρόις, ο Λεβαντόφσκι πέρασε και τον Καμπαγέρο και σε κενή εστία έφερε το ματς στα ίσα.

 Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Βάιντενφελερ έσωσε την εστία του αποκρούοντας την κεφαλιά του Χοακίν. Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο καθώς στο 48' ο Βάιντενφελερ απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Χοακίν εξ' επαφής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκέτσε σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 2-1 καθώς σούταρε άχαρα από καλή θέση. Οσο πέρναγε η ώρα η Μπορούσια πίεζε για το γκολ της πρόκρισης με τη Μάλαγα να ταμπουρώνεται στα μετόπισθεν και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Στο 70' ο Βάιντενφελερ με γροθιές έδιωξε τον «κεραυνό» του Τουλαλάν.

 Ο Καμπαγέρο όπως και στο πρώτο παιχνίδι στην Ανδαλουσία, ήταν «εκεί» όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Στο 76' ο Αργεντινός γκολκίπερ απέκρουσε φανταστικά προσπάθεια του Ρόις με τα πόδια ενώ τρία λεπτά αργότερα είπε ξανά «όχι» σε σουτ του Γκέτσε. Και αφού δεν έγινε το 2-1, η Μάλαγα έκανε την ζημιά. Στο 82' σε αντεπίθεση των Ισπανών ο Μπαπτίστα πλάσαρε, ο Ελισέου και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι! Ενώ όλα έδειχναν πως η Μλάλαγα θα έπαιρνε την πρόκριση ήρθαν τα πάνω-κάτω.

 Οι Γερμανοί κατάφεραν και έβαλαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Αρχικά στο 91' ο Μάρκο Ρόις ύστερα από αναμπουμπούλα στην περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 ενώ στο 93' ο Φελίπε Σαντάνα σημείωσε το τελικό 3-2 στέλνοντας στα ουράνια τους οπαδούς της Ντόρτμουντ.

 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Σαντάνα, Μπέντερ (72' Σαχίν), Γκιντογάν (86' Χούμελς), Γκέτσε, Ρόις, Μπλαστσικόφσι (72' Σίμπερ) , Λεβαντόφσκι

 ΜΑΛΑΓΑ (Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Σ. Σάντσεθ, Αντούνες, Καμάτσο, Χοακίν (87' Πορτίγιο), Τουλαλάν, Ντούντα (74' Ελισέου), Ισκο, Ζούλιο Μπαπτίστα (83' Σάντα Κρουζ)
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις