ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΑΕΚ: Μοναδική Βασίλισσα... 45 Χρόνια συμπληρώνονται φέτος!!! (videos)

Σαν σήμερα, 4 Απριλίου, πριν από 45 χρόνια, η ΑΕΚ έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικό σπορ στην Ελλάδα, επικρατώντας με...
89-82 της Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το ρεκόρ προσέλευσης των 80.000 θεατών σε αγώνα μπάσκετ τους είχε αφήσει όλους άφωνους (μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες ως ο αγώνας μπάσκετ με τους περισσότερους θεατές).
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη που ήρθε το 1968 ακόμα παραμένει χαραγμένη στις μνήμες όλων όσων είχαν την τύχη να την ζήσουν αλλά και των νεότερων που απλά θαυμάζουν το μεγαλείο της πανάξιας Βασίλισσας και ανατριχιάζουν και μόνο στο άκουσμα της ανεπανάληπτης ραδιοφωνικής περιγραφής του Βασίλη Γεωργίου...


Η ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και να κάνει όλους τους Έλληνες να αγαπήσουν το μπάσκετ. Ο ιστορικός τελικός της 4ης Απριλίου 1968 δεν θα ξεχαστεί όσα χρόνια κι αν περάσουν... Από νωρίς το απόγευμα εκείνης της σπουδαίας ημέρας, όπως αποδείχθηκε για τον ελληνικό αθλητισμό, χιλιάδες κόσμου είχε κατακλύσει το Παναθηναϊκό Στάδιο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Το ρεκόρ προσέλευσης των 80.000 θεατών σε αγώνα μπάσκετ τους είχε αφήσει όλους άφωνους (μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες ως ο αγώνας μπάσκετ με τους περισσότερους θεατές). Τα σημάδια έδειχναν από νωρίς ότι θα ακολουθούσαν ακόμα πιο συγκλονιστικά πράγματα για την ΑΕΚ και το ελληνικό μπάσκετ, με τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην τσέχικη Σλάβια Πράγας να αποτελεί ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα ελληνικής ομάδας.


Η Ένωση πήγε στον τελικό της διοργάνωσης (έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τις Κας Βιττόρια, Ρουαγιάλ και Ινις Βαρέζε), όπου υπό τις οδηγίες του προπονητή της Νίκου Μήλα έφτασε στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, νικώντας τελικά με 89-82 τους Τσέχους. Η ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία της ΑΕΚ έκανε τον κόσμο εντός του Σταδίου αλλά και σε όλη την χώρα να παραληρεί από τον ενθουσιασμό.
Για την ιστορία τους πόντους στο πιο πολύτιμο παιχνίδι για την ΑΕΚ (που στο ρόστερ της υπήρχαν μόνο Έλληνες παίκτες) είχαν βάλει οι: Χρηστέας 4, Αμερικάνος 29, Βασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Ζούπας 12, Τρόντζος 24, Τσάβας 3, Νεσιάδης, Δημητριάδης, Πετράκης.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις