ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το βίντεο με τους νέους Έλληνες μετανάστες που σαρώνει!!! (video)

Πρόσφατα είδαμε το video για την Κρήτη που σαρώνει στο ίντερνετ. Το γύρο του διαδικτύου όμως, κάνει και ένα βίντεο στο οποίο παρατίθενται ιστορίες Ελλήνων που αποφάσισαν...
να μεταναστεύσουν για να αποφύγουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Πάνω από 120.000 επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με προορισμό χώρες του εξωτερικού κυρίως της Ευρώπης σε ένα νέο μεταναστευτικό κίνημα, το μεγαλύτερο από τη δεκαετία του ’60.

Οι δημιουργοί του χαρακτηρίζουν το βίντεο ως ένα ανοιχτό γράμμα με πολλούς παραλήπτες, ενώ η Νέα Διασπορά, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μία ανοικτή κοινότητα όπου Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει θα εκφράζουν τις απόψεις τους για όλα όσα ζουν και τις εμπειρίες τους μέσα από βίντεο.

Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι αν η χώρα θα μπορέσει ποτέ να αποσβέσει τα κεφάλαια που έχει επενδύσει στη μόρφωση των επιστημόνων που μεταναστεύουν για το εξωτερικό. Μια αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού που θα ήταν όχι μόνο χρήσιμο αλλά και απαραίτητο για τη χώρα, σε μια περίοδο που θα την ωφελούσε και θα την συνέδραμε στο να βρει λύση στο αδιέξοδο.

Οι διηγήσεις τους μπλέκονται με εικόνες από την Ελλάδα του ήλιου, της θάλασσας και των διαδηλώσεων αλλά και με εικόνες από τις χώρες όπου μετανάστευσαν για να κυνηγήσουν το μέλλον τους.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις