ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Συνταγή για "Μαγειρίτσα της γιαγιάς" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου..

Πως να μαγειρέψετε μια παραδοσιακή μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης...
Διαβάστε τη συνταγή για μια επιτυχημένη μαγειρίτσα της γιαγιάς από τη γνωστή μαγείρισσα...
 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Το βράδυ της Ανάστασης πλησιάζει και οι περισσότεροι θέλουν επιτέλους να γευτούν μια παραδοσιακή μαγειρίτσα μετά την εκκλησία. Πιο κάτω ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Υλικά για συνταγή μαγειρίτσας
1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και αντεράκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής μαγειρίτσας

Πλένουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. 
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄.
Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης: 
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ.. ΣΥΝΤΑΓΗ

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην εκτέλεση αναφέρετε για ζωμό. Όμως στα υλικά δεν φαίνεται η ποσότητα ουτε το είδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις