ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι ήρωες της τραγωδίας στην Οκλαχόμα - Δασκάλα έσωσε έξι παιδιά!!! (pics)

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η Οκλαχόμα μετά το πέρασμα του φονικού ανεμοστρόβιλου την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, αλλά και φωτογραφίες ανθρώπων που... μοιάζουν με “ζόμπι”, χαμένων στα ερείπια και ανίκανων να καταλάβουν τι συνέβη.

Σύμφωνα με την βρετανική ταμπλόιντ "Daily Mail", πολλοί από τους δασκάλους των δύο δημοτικών σχολείων που ισοπεδώθηκαν στην πόλη Μουρ από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου επέδειξαν αξιοθαύμαστη υπομονή, θάρρος και αυτοθυσία.

Έξι παιδάκια βρήκαν καταφύγιο στην τουαλέτα του σχολείου. Και η δασκάλα τους, για να τα προστατεύει, έβαλε το σώμα της πάνω τους, καλύπτοντάς τα. Και έτσι τους έσωσε τη ζωή. Σύμφωνα με την Daily Mail, η δασκάλα λέγεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η ιστορία της δε θα γινόταν γνωστή αν η μητέρα ενός 6χρονου, ενός από τα παιδιά που έσωσε η ηρωική δασκάλα, δεν την ευχαριστούσε μέσω του καναλιού KFOR.

Μια άλλη ηρωίδα, είναι μια μητέρα. Έχασε το σπίτι της, αλλά κατάφερε να κρατήσει σώα τα παιδιά της. Τα πήρε για να κρυφτούν στην μπανιέρα. Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε το σπίτι τους. Και παραλίγο να παρασύρει και την κόρη της. Η γυναίκα αναγκάστηκε να πιάσει το παιδί από τα μαλλιά για να το σώσει από τον δαιμονισμένο αέρα.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες επιζώντων:
"Κλειδαμπαρωθήκαμε στην αποθήκη όταν είδαμε τι έρχεται...Η πόρτα δεν άντεξε. Η επόμενη σκηνή ήταν γυαλιά και θραύσματα να μας χτυπούν. Νομίζαμε ότι είμαστε νεκροί, υποστηρίζει ο επιζών, Ρίκι Στόβερ.

"Οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου", υποστηρίζει ο Ρικ Σμιθ από τον Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. "Πράγματι, ήταν ο ισχυρότερος ανεμοστρόβιλος στη 20ετή θητεία μου στην υπηρεσία”.

Η Μελίσα Νιούτον αφηγείται τον δικό της Γολγοθά. "Στην αυλή μας υπήρξαν παντού θραύσματα , ξύλα και γυαλιά. Ορισμένα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Αυτό που συνέβη δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους".

"Δύο λεπτά αφότου ο ανεμοστρόβιλος κτυπούσε το δημοτικό σχολείο Πλάζα Τάουερ, το κτίριο άρχισε να σείεται", λέει ο Τζέιμς Ράσινγινγκ, κάτοικος της περιοχής Μουρ.
«Πιστέψαμε ότι είχαμε πεθάνει, διότι ήμασταν μέσα στο κελάρι. Κλειδώσαμε την πόρτα όταν είδαμε να φτάνει. Ο ήχος γινόταν διαρκώς πιο δυνατός και το επόμενο πράγμα που έβλεπες ήταν τις κλειδαριές να διαλύονται κι εμείς να μην τις φτάνουμε. Οι πόρτες άνοιξαν και γυαλιά μαζί με συντρίμμια άρχισαν να μας κτυπούν και τότε πιστέψαμε ότι έχουμε πεθάνει για να είμαι ειλικρινής» ανέφερε επιζών του ανεμοστρόβιλου.

«Όταν άρχισε να κατεδαφίζεται το κτίριο έψαχνα να βρω ένα σημείο για να καλυφτώ. Αλλά καταπλακώθηκα από κάποια συντρίμμια που με έριξαν στο υπόστεγο. Νομίζω ότι είχα τύχη» ανέφερε ο Λάντο Χάιτ, που κατάφερε να βγει σώος από τα ερείπια.
Στην πολιτεία της Οκλαχόμα, συνολικά πάνω από 8 χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ενώ σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν και λεηλασίες, σύμφωνα με μαρτυρίες των σωστικών συνεργείων.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, με δεκάδες συνεργεία να ψάχνουν σε όλη την πληγείσα περιοχή, ενώ στις έρευνες μετέχουν πλέον και ομάδες της Εθνικής Φρουράς.














blog.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις