ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Παραλύει η χώρα. Πως να κινηθείτε για να μην ταλαιπωρηθείτε!!!

Επειδή παραλύει η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλό θα είναι να γνωρίζετε τι κινείται και τι λειτουργεί έτσι ώστε να... μην ταλαιπωρηθείτε χωρίς λόγο.

Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, συμμετέχοντας στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης, δεν θα κινούνται οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή 3, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Τα Σωματεία Εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ πρόκειται να συμμετάσχουν, στις 11 το πρωί, στο συλλαλητήριο, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που συνιστά «ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στον αυταρχικό κατήφορο, που επέλεξε να ακολουθεί, με επιστρατεύσεις εργαζομένων και άλλες αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις».

«Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της» προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται επίσης ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στην ΕΡΤ και την πολυφωνική, ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, που οδηγεί στην εξαθλίωση ολόκληρη την κοινωνία προς όφελος ντόπιων και ξένων πολύπλευρων συμφερόντων και των ξένων δανειστών».

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ) ενώ κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις απηύθυναν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (EEE).

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00.

Επιπλέον, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν την ΠΝΟ να συνεδριάσει σήμερα έκτακτα προκειμένου να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις