ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

"Επέκταση" στο ωράριο της μουσικής

"Ναι" στη μουσική που παίζουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια έως τα ξημερώματα, αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, λέει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα τα μαγαζιά μπορούν να... παίζουν μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα, ωστόσο στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα έρθουν προς συζήτηση προτάσεις για επέκταση του ωραρίου μετά και από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν οι καταστηματάρχες.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας, θα συζητηθούν αναλυτικά όλες οι προτάσεις για την επέκταση του ωραρίου χρήσης μουσικής έτσι όπως διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης ωραρίου μουσικής στα μαγαζιά που αναπτύσσονται στο δήμο Θεσσαλονίκης και στεγάζονται σε κτίρια κατοικιών, ξενοδοχεία κ.α. μέχρι τις 01:00 για τις ημέρες από Κυριακή έως Πέμπτη και μέχρι τις 03:00 για τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και τις παραμονές αργιών.

Επιπλέον, τα καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα άνω των 50 μέτρων από κατοικίες και νοσοκομεία και λειτουργούν σε κλειστό χώρο θα μπορούν από Κυριακή έως Πέμπτη να παίζουν μουσική μέχρι τις 02:00 και έως τις 03:00 τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και αργίες.

Λίγο πιο νωρίς θα κλείνουν τους "διακόπτες" της μουσικής όσα καταστήματα λειτουργούν σε ανοιχτό χώρο. Με βάση την πρόταση, η μουσική θα παίξει έως τις 01:00 κατά τις ημέρες Κυριακή έως Πέμπτη και μέχρι τις 02:00 τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις αργίες.

Στο πλαίσιο να τηρηθεί η τάξη θα διενεργούνται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι για ηχορύπανση, ενώ η δημοτική αστυνομία θα προμηθευτεί με ειδικά μηχανήματα μέτρησης ντεσιμπέλ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του κεντρικού δήμου, οι καταστηματάρχες εδώ και καιρό ζητούσαν την επέκταση του ωραρίου της μουσικής υποστηρίζοντας πως η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: