ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η συγκλονιστική ΦΩΤΟ του Ελληνα φωτογράφου που εξόργισε τους Τούρκους

Οι δραματικές εικόνες που συνέλαβε ο φακός του διακεκριμένου φωτογράφου του Reuters, Γιάννη Μπεχρέκη, από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσαν σάλο.
Ο Γιάννης Μπεχράκης βρέθηκε στο... λόμπι του ξενοδοχείου Divan, όπου κατέφυγαν πολλοί διαδηλωτές για να προστατευθούν από τα χημικά και τα δακρυγόνα που εκτόξευσαν εναντίον τους οι δυνάμεις καταστολής της τουρκικής αστυνομίας, ένα 24ωρο πριν από την αντισυγκέντρωση που είχε προκηρύξει ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ των θυμάτων από τα δακρυγόνα ήταν και ένα μικρό παιδί, που φαίνεται να μεταφέρεται στην αγκαλιά ανθρώπων.

Ωστόσο, σε ένα ακόμη επεισόδιο του πολέμου προπαγάνδας στον οποίο έχει επιδοθεί η τουρκική κυβέρνηση από την αρχή των επεισοδίων στην πλατεία Ταξίμ και το Πάρκο Γκεζί, υποστηρικτές του Ερντογάν έφθασαν να κατηγορήσουν τον Γιάννη Μπεχράκη ότι η φωτογραφία που έστειλε στο Reuters δεν ήταν από την Κωνσταντινούπολη αλλά από τη... Γάζα!

Ο ίδιος ο πολυβραβευμένος φωτογράφος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twiter: «Οι υποστηρικτές του Ερτογκάν με κατηγορούν oτι οι φωτό που έστειλα χθες από Τουρκία είναι από τη Γάζα!!! Και ότι είμαι προβοκάτορας».

Ωστόσο, τόσο ο φακός του Μπεχράκη όσο και όσοι βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα του Σαββάτου στέκονται αδιάψευστοι μάρτυρες της τρομακτικής βίας των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης Ερντογάν.

tanea.gr
Ο οποίος Ερντογάν είχε από την αρχή κατηγορήσει τα social media και ιδίως το Twitter ότι προκαλεί τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.


seleo.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις