ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πανελλήνιες 2013: Η κούκλα Θεσσαλονικιά με 20αρια στα Μαθηματικά!!!

Τη βαθμολογία της στα μαθηματικά κατάφεραν από όλη την Ελλάδα, μόλις 10 μαθητές στη Θετική κατεύθυνση και άλλοι 10 στην Τεχνολογική κατεύθυνση. Πέτυχε στις Πανελλήνιες ...
2013, βαθμό πρόσβασης 19.26, και συγκέντρωσε στο 2ο και στο 4ο πεδίο 19.268 μόρια και στο 5ο 19.401 μόρια. Η Αγγελική Παπαθανασίου από τα Πεύκα Θεσσαλονίκης, πέτυχε την τέλεια βαθμολογία σχεδόν σε όλα τα μαθήματα και φυσικά στα μαθηματικά, τα οποία δηλώνει ότι λατρεύει.

Η Αγγελική Παπαθανασίου μιλώντας στο ΤhessToday για την επιτυχία της, λέει πως κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και εξηγεί τους λόγους που επέλεξε μια από τις πιο δύσκολες σχολές του Πολυτεχνείου. Όσο για το πώς τα κατάφερε; Ο δικός της τρόπος ήταν, όχι τόσο το υπερβολικό, αλλά το συστηματικό διάβασμα και η σωστή διαχείριση του χρόνου.

-Τι βαθμούς πέτυχες- Πόσο δύσκολο ήταν να φθάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο; Τι σου έλειψε όλο αυτό το διάστημα;

Οι βαθμοί που πέτυχα είναι:
Μαθηματικά κατεύθυνσης 20 / Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 20 / Αρχές Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων 20/ Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής 19,8/ Ανάπτυξη Εφαρμογών 19,7 / Φυσική 17,4/ Νεοελληνική γλώσσα 16,5 .

Για να πετύχω αυτούς τους βαθμούς χρειάστηκε σταθερό διάβασμα τα προηγούμενα χρόνια και συστηματικό διάβασμα τον τελευταίο χρόνο. Αυτό που μου έλειψε στη Γ΄ Λυκείου ήταν ο ελεύθερος χρόνος.

Είναι ακατόρθωτο για τους περισσότερους μαθητές να πιάσουν τόσο υψηλούς βαθμούς; Μπορούν όλοι, με πολύ και συστηματικό διάβασμα να τα καταφέρουν; Τι χρειάστηκε για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο;

Για να πετύχεις πολύ καλούς βαθμούς χρειάζεται ένας συνδυασμός παραγόντων. Χρειάζεται οργανωμένο διάβασμα και μεγάλη προσπάθεια από τον υποψήφιο. Βοηθάνε οι καλές συνθήκες στο σχολείο και στο σπίτι. Πολύ σημαντικό θέμα όμως είναι να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες. Αυτό δυστυχώς σήμερα δεν συμβαίνει.

-Ποια σχολή επέλεξες πρώτη στο μηχανογραφικό και για ποιο λόγο;

Επέλεξα το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Επέλεξα αυτό το τμήμα γιατί στηρίζεται στα μαθηματικά που μου αρέσουν πολύ, δίνει ένα ψηλό επίπεδο γνώσης και ανοίγει ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών διεξόδων. Ήταν μια καθαρά δική μου επιλογή. Γνωρίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες σχολές και ήθελα κάτι τέτοιο.

-Ποια ήταν τα κριτήρια σου για να αποφασίσεις σχολή και μελλοντικό επάγγελμα;

Το πρώτο κριτήριο ήταν να μου αρέσει, διότι αν δεν σου αρέσει το αντικείμενο σπουδών και το επάγγελμα, τότε δεν μπορείς να πετύχεις. Το δεύτερο ήταν τα επαγγέλματα στα οποία οδηγεί το τμήμα, να έχουν προοπτικές απασχόλησης και οικονομικών απολαβών.

-Τα δύσκολα πιστεύεις πέρασαν ή αρχίζουν τώρα με το πανεπιστήμιο; Τι περιμένεις να συναντήσεις;

Πέρασαν τα δύσκολα που έχουν σχέση με τις πανελλήνιες. Ξέρω ότι το τμήμα που επέλεξα είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι όμως τα πράγματα διαφορετικά. Όλοι γνωρίζουμε ότι το διάβασμα για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην απομνημόνευση. Ελπίζω ότι μέσα στο πανεπιστήμιο και στο τμήμα που επέλεξα η μάθηση θα είναι περισσότερο δημιουργική.

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις