ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δύο αυτοκτονίες στο στρατό σε μία μέρα

"Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες «Αιμόφυρτος στο σαλόνι του σπιτιού του με ένα σοβαρό τραύμα στο λαιμό βρέθηκε από την ίδια του...
τη μάνα, ο 19χρονος συνέδελφος φαντάρος από την ευρύτερη περιοχής της Κρέστενας, ο οποίος φαίρεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο. Ο νεαρός στρατιώτης, που βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος προχθες το μεσημέρι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Κρεστένων και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του χρειάστηκε η μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ρίο» προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Ο συνάδελφος που υπηρετεί τον τελευταίο μήνα στο στρατόπεδο της Αυλώνας, επέστρεψε με τους γονείς του από την Αθήνα προχθες το μεσημέρι και λίγες ώρες αργότερα φαίρεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας πιθανόν σουγιά που είχε πάνω του. Κανείς δεν ξέρει, τον λόγο που θα έκανε τον 19χρονο να προβεί σε αυτή του την πράξη ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα».

Ο στρατός και πιο συγκεκριμένα η υποχρεωτική στράτευση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ως η βασική αιτία που κάποιος νεαρός συνάδελφος ωθείται στην αυτοκτονία. Η αποκοπή από την πολιτική ζωή, η βίαιη μετατροπή του ειρηνικού πολίτη σε ένα στρατιωτάκι ακούνητο-αμίλητο, που μαθαίνει να σκοτώνει και να υπακούει σε κάθε διαταγή, υποκλινόμενο στην ιεραρχία και τη πειθαρχία, τσακίζει ψυχολογικά και σωματικά.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσωποποιούν την ευθύνη για να αποφύγουν τις ευθύνες και να διαφυλάξουν το γόητρο του Στρατού. Όμως η μαύρη λίστα μακραίνει καθώς τα θύματα του στρατού σε καιρό ειρήνης αυξάνονται.

Ο θάνατος όμως χτύπησε την πόρτα μιας ακόμη οικογένειας, στερώντας της ένα πολύτιμο και αγαπημένο μέλος. Στη μαύρη λίστα με τις δολοφονίες-αυτοκτονίες εξαιτίας της σκληρής ταξικής πολιτικής και των Μνημονίων ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό όπλο ενώ βρισκόταν εντός της μονάδας, όπου υπηρετούσε, στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στη Μύκονο. Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που συνοδεύουν τη μακάβρια αυτή είδηση. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 7:30. Για τα αίτια του συμβάντος διατάχθηκε έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Ο 40χρονος υπαξιωματικός καταγόταν από το Κιλκίς.

Από την άλλη μεριά όμως είναι σε όλους γνωστό σε τι τραγική κατάσταση βρίσκονται και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η οικονομική ανέχεια συνοδοιπορεί με τα ακραία οικογενειακά προβλήματα, τα προσωπικά αδιέξοδα, με γνωστές τις συνέπειες στην ψυχολογία του καθενός.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη στην οικογένεια και τους φίλους, συναδέλφους του άτυχου υπαξιωματικού.
Όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ξανά ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να κάνουμε.
Δε μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι.
Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να λάβουμε άμεσα μάχημες πρωτοβουλίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις