ΣΙΝΕ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Προστατεύστε την καρδιά σας το καλοκαίρι - Συμβουλές για υγιείς διακοπές

Η καρδιά είναι το σημαντικότερο και το πιο ευαίσθητο όργανο του σώματος μας γι' αυτό ειδικά το καλοκαίρι που... η θερμοκρασία ανεβαίνει ασφυκτικά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία της.

Πέρα από τη βασική καθολική αρχή κατά την οποία πρέπει να αποφεύγουμε τους εξωτερικού χώρους από νωρίς το μεσημέρι μέχρι τουλάχιστον τις 4 το απόγευμα και να καταναλώνουμε πολλά υγρά, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να εξασφαλίσουμε την καλή υγεία της καρδιάς μας και το καλοκαίρι.
Φροντίστε να φοράτε ελαφριά, χαλαρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα από υφάσματα που «αναπνέουν», και μη ξεχνάτε ποτέ το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου, για να αποφύγετε την ηλίαση.
Πριν βγείτε από το σπίτι, εφαρμόστε ένα αδιάβροχο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας
Αποφύγετε την καφεΐνη και τα αλκοολούχα ποτά.
Αποφύγετε τα «βαριά» φαγητά και τα κρέατα και τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού στη σύστασή τους όπως το καρπούζι, βοηθώντας έτσι το σώμα να παραμένει ενυδατωμένο και εσωτερικά.
Σε περίπτωση που έχετε ιστορικό καρδιοπάθειας, είναι σημαντικό να συμβουλέυεστε το γιατρό σας πριν από κάθε έντονη δραστηριότητα, αφού ορισμένα φάρμακα για την καρδιά, όπως οι β-αναστολείς, οι αναστολείς των διαύλων ασβεστίου, τα διουρητικά κ.λπ υπάρχει περίπτωση να διογκώσουν την αντίδραση του οργανισμού στις υψηλές θερμοκρασίες.

clickatlife.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις