ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το «θέρετρο» του Ολυμπιακού! Ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία!!! (photos)

Το woop.gr σας παρουσιάζει το μέρος στο οποίο επέλεξε η ομάδα του Πειραιά να πραγματοποιήσει το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της, στο...
Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Γνωρίζουμε το μέρος από όλες τις πλευρές του, ως προπονητικό κέντρο, αλλά και ως μία από τις καλύτερες επιλογές τουριστών, που ψάχνουν μαγευτικά μέρη με ιστορία και κουλτούρα.

Διαχρονική επιλογή
Μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει και φέτος το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στο Ζέεφελντ.

Από το 1996 μέχρι τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αλλάξει λίγα μέρη σε αυτό το στάδιο και συνήθως προτιμούν το αυστριακό έδαφος για να κάνουν τα πρώτα… χιλιόμετρα της σεζόν.

Για πρώτη φορά ήλθε σε αυτή την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Ίνσμπρουκ την περίοδο 1996, όπως προαναφέραμε, δηλαδή την πρώτη εποχή του Μπάγεβιτς, που είχε ανακαλύψει αυτό το μέρος και δεν το άλλαζε με τίποτα.

Μόνο την περίοδο που ξεκίνησε με προπονητή το Γιάννη Μαντζουράκη (2000), ο Ολυμπιακός άλλαξε και πήγε στο Τέργκενζε της Γερμανίας και από εκεί και πέρα μόνο Ζέεφελντ με κάποιες αλλαγές, επίσης, σε περιόδους όπως το 2010 (Μπαντ Βερισχόφεν, Γερμανία) και πέρυσι στο Άχενκιρχ, αυστριακό έδαφος μεν , αλλά καμία σχέση με την διαχρονική πλέον αξία της ομάδας!


Γιατί το Ζέεφελντ;
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί σχεδόν όλοι οι προπονητές επιλέγουν αυτή την τοποθεσία για την προετοιμασία της ομάδας.
Ή ακόμη κι αν δεν είναι δική τους επιλογή, όπως το 2005 με τον Τροντ Σόλιντ, μια και ο Ολυμπιακός είχε κάνει κράτηση πριν ανακοινώσει το όνομα του Νορβηγού κόουτς, να μένουν ενθουσιασμένοι.

Τα πράγματα είναι απλά.
Πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι δεν έχει υγρασία, ένα στοιχείο που μετράει ιδιαίτερα στην περίοδο της προετοιμασίας και θεωρείται ο μεγάλος εχθρός των ποδοσφαιριστών.

Επίσης, διαθέτει άριστες προπονητικές εγκαταστάσεις, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες αποτελεί την άριστη επιλογή, η περιοχή είναι γεμάτη στο πράσινο και στα έλατα.
Όλα αυτά σε προδιαθέτουν για δουλειά και ηρεμία, ενώ επίσης υπάρχουν πολλές ομάδες για φιλικά παιχνίδια.


Να θυμίσουμε, πως φέτος η ομάδα του Μίτσελ κατά την παραμονή της εκεί θα δώσει του εξής φιλικούς αγώνες:
- 16/07/2013 (18:00 τοπική ώρα): Σίμουρκ – Ολυμπιακός (Σβατς, Αυστρία)
- 18/07/2013 (18:30 τοπική ώρα): Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός (Σρουντς, Αυστρία)

Τουριστικός προορισμός
Μπορεί οι μόνιμοι κάτοικοί του να είναι 3.100, όμως σχεδόν πάντα κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες που βρίσκουν εκεί την ευκαιρία για ξεκούραση και διακοπές υψηλού επιπέδου.

Το Ζέεφελντ προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να αναζητήσει ένας λάτρης του βουνού με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και στυλ.
Τα πολυτελή ξενοδοχεία είναι πάντα σε αρμονία με την παράδοση του φημισμένου χωριού. Το κέντρο είναι όλο πεζοδρομημένο, περιτρυγυρισμένο από μαγαζιά κάθε είδους, καφετέρειες, εστιατόρια και μπαρ.

Οι καταπράσινες (κάτασπρες τους χειμερινούς μήνες) πλαγιές "αγκαλιάζουν" το χωριό, ενώ τον χειμώνα είναι εξαιρετική επιλογή για σκι, διαθέτοντας πολλές πίστες.


Τέλος, προσελκύει εκατοντάδες λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, της ορειβασίας, του ράφτινγκ, αλλά και του παραπέντε.


Η ιστορία του Ζέεφελντ
Η ιστορία του οροπεδίου του Ζέεφελντ είναι δεμένη με τους παλιούς εμπορικούς δρόμους που οδηγούν από την κοιλάδα του Ινν προς τις πόλεις της σημερινής νότιας Γερμανίας.


Η ιστορία πηγαίνει πίσω στο 1022, όταν ήταν γνωστό ως Ζέβελ.
Το χωριό αναπτύχθηκε αφότου έγινε κέντρο προσκυνητών τον 14ο αιώνα μετά από τον θρύλο του οικοδεσπότη και στις αρχές του 15ου αιώνα χτίστηκε ένας ξενώνας και η εκκλησία για τους προσκυνητές.

Η πιο διάσημη εκκλησία του Ζέεφελντ δεν είναι ο Σεντ Οσβάλντ στο κέντρο του χωριού, αλλά η Ζέεκιρχ (το ξωκλήσι της λίμης) στη νοτιοδυτική πλευρά του χωριού.

Παλιά προπολεμικά καρτποστάλ δείχνουν το χωριό χτισμένο γύρω από τις δύο εκκλησίες, αλλά η ανάπτυξη από το 1950 υπήρξε αλματώδης και από την περίοδο εκείνη έγινε ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Αυστρίας.

Παρά την εξέλιξη είναι σημαντικό το ότι κατάφεραν να διατηρήσουν την παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Στα δικά μας...
Δείτε την τελευταία δεκαετία πόσες φορές επέλεξε ο Ολυμπιακός το Ζέεφελντ, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Χρον. -  Προπονητής
2003 Προτάσοφ
2004 Μπάγεβιτς
2005 Σόλιντ
2006 Σόλιντ
2007 Λεμονής
2008 Βαλβέρδε
2009 Κετσπάγια
2011 Βαλβέρδε
2013 Μίτσελ


Επιμέλεια: Εβελίνα Πλέσσα
woop.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις