ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μόνο με θαύμα περνάει η Εθνική! Έχασε από τη Σλοβενία 65-73 (video)

Η Ελλάδα έχασε (65-73) δίκαια από την Σλοβενία στη 2η αγωνιστική των δεύτερων ομίλων του Ευρωμπάσκετ στην Λουμπλιάνα παρουσία 13000 φίλων της τελευταίας και πλέον ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για την πρόκριση στην οκτάδα.
Για την ακρίβεια θέλει...

νίκη με την Κροατία αλλά και νίκη της Ιταλίας με την Ισπανία που κάθε άλλο παρά πιθανό σενάριο είναι ειδικά καθότι οι ισπανοί αν χάσουν θα μείνουν αυτοί εκτός! Η τρομερή νίκη με την Ισπανία πήγε στράφι (αν και η αλήθεια είναι ότι μετά την νίκη της Κροατίας με την Ιταλία αν είχαμε χάσει και από τους Ισπανούς θα ήμασταν ήδη εκτός)καθώς η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου και για 25' ήταν ανύπαρκτη με κορυφαίο όλων στην ανυπαρξία τον προπονητή Τρινκέρι.

Μάλιστα η ήττα μας έγινε σήμερα από μια ομάδα που δεν είναι κάτι τρομερό αλλά την κάναμε Dream Team. Συνολικά πάντως κρατάμε την ανυπαρξία μας για 25' και μετά με την βοήθεια και της Σλοβενίας που νόμισε ότι το ματς τελείωσε, μια επική προσπάθεια από το -26 για την ανατροπή που έφτασε μέχρι το -6 και χάσαμε δύο επιθέσεις στο 39

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ
*Είναι κρίμα να χάνουμε έτσι μια μεγάλη ευκαιρία και να πετάμε στα σκουπίδια μια νίκη έπος όπως αυτή με την Ισπανία. Ο Τρινκέρι για μια ακόμα φορά ήταν ανύπαρκτος στο πάγκο και ούτε ήξερε τι γίνεται. Εκτός τόπου και χρόνου, πληρώνει τις λάθος επιλογές του από την 12αδα κιόλας, μηδέν ψυχολογία και διάβασμα. Και με το -26 πάλι καλά που το παλέψαμε με την φανέλα και την προσωπικότητα των παικτών . Είναι καλύτερα ο Τρινκέρι να αποδεσμευθεί άμεσα ειδάλλως να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι παίκτες μας και ότι βγει.

Ο Τρινκέρι ήρθε να κοουτσάρει για πρώτη φορά μεγάλη ομάδα με πίεση για το αποτέλεσμα και μεγάλα ονόματα έχοντας μέχρι τώρα κοουτσάρει μόνο το Καντού με μπάτζετ των 2εκ και χωρίς κανένα στόχο. Και το χειρότερο είναι ότι ενώ ξέρει μπάσκετ το χάνει και αυτό με την μπασκετική του αλαζονεία και μπασκετικά του "εγκλήματα" αλλά και την επιμονή του σε αυτά λες και είναι ο Ίβκοβιτς ή Ομπράντοβιτς ενώ δεν έχει ακόμα βγει από το μπασκετικό ..αυγό όπως λέμε!

*Η ομάδα συνέχισε όπως και στα φιλικά της αντιφατικές της εμφανίσεις. Γι αυτό και μια κάνει ένα τρομερό ματς όπως πχ με την Τουρκία και μετά διασύρεται από τους φινλανδούς. Κερδίζει την 2 συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ισπανία και γράφει ιστορία και μετά για 25' διασύρεται και τελικά χάνει παλεύοντας με την Σλοβενία. Αυτό είναι και έργο προπονητή που δεν μπορεί να βρει διάρκεια και ρόλους

*Για μια ακόμα φορά μπήκαμε αδιάβαστοι με τον Ντράγκιτς να κάνει όργια και έχοντας πάλι πρόβλημα στην ατομική περιφερειακή άμυνα (Κοπόνεν, Μπελινέλι, Ντράγκιτς κτλ)

*Οι Σλοβένοι έκαναν το μεγάλο λάθος να παίξουν με τον χρόνο από το 28΄ και λίγο ήθελε να το πληρώσουν ακριβά. Και με τον Μάλκοβιτς να ξεχνά εκτός στο διάστημα αυτό έστω λόγω φάουλ τον Ντράγκιτς τον ΝΒΑερ.Ο Μάλκοβιτς αν δεν είχε το όνομα θα έπρεπε να ..συλληφθεί από την μπασκετική αστυνομία πηγαίνοντας γυρεύοντας να χάσει κιόλας ένα περίπατο!

*Ο χειρισμός του Τρινκέρι σε όλο το τουρνουά μας κόστισε ακριβά με τον Περπέρογλου σήμερα όπως και τον Φώτση να είναι εκτός κλίματος

*Όπως είχαμε πει πιο δύσκολο θα ήταν το σημερινό ματς από αυτό με την Ισπανία καθώς σήμερα είχαμε και την πίεση την μεγαλύτερη , του πρέπει να κερδίσουμε αφού ήταν και βατός ο αντίπαλος

*Η διαιτησία αναμενόμενα (τα είχαμε πει και αυτά δυστυχώς όταν μιλάγαμε για τα λίγα γκαρντ και τους ψηλούς) έπαιξε έδρα και Σλοβενία αλλά ασφαλώς δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

*Σήμερα έλλειψε και ο Μαυροκεφαλίδης και έτσι η ομάδα έμεινε με τον μαχητή Μπουρούση στο σέντερ εναντίον όλων των ψηλών και της διαιτησίας ενίοτε μιας και ο Καββαδάς που είχε φαεινή έμπνευση ο Τρινκέρι να τον πάρει στην 12αδα για να μείνουμε με ένα σέντερ ή να θυμάται τα εφηβικά πχ ο Φώτσης που ξεθάφτηκε σήμερα λόγω ανάγκης από τον Ιταλό ή ο Καιμακόγλου... Ο Καββαδάς εκτέθηκε χωρίς να φταίει το παιδί και μέχρι και ο άνθρωπος (Τρινκέρι) που τον πήρε χωρίς να καταλάβουμε το γιατί δεν τον έβαλε πάλι μέσα.

ΤΟ ΦΙΛΜ
Η Ελλάδα ξεκίνησε με Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση.

Η Σλοβενία με Γκόραν Ντράγκιτς, Γιοξίμοβιτς, Νάχμπαρ, Ζόραν Ντράγκιτς,Βίντμαρ. Οι πρώτες επιθέσεις πήγαν στους μεγάλους γκαρντ. Η Ελλάδα ορθά έδινε την μπάλα συνέχεια στον Σπανούλη αλλά και ο Ντράγκιτς (Γκόραν) μπήκε ζεστός με 2/2τρ. Και με 8π του Γκόραν (πάνω του ο Ζήσης που απέτυχε ) η Σλοβενία έκανε το 8-4. Ο Τρινκέρι ανεξήγητα έβαλε τον Καββαδά στην θέση του Μπουρούση μόλις στο 3΄. Και ο Έλληνας σέντερ έχασε 3 συνεχόμενες φάσεις με την απειρία του και ο Ντράγκιτς με 11π συνεχόμενους έκανε το 11-4. Και με κακή κυκλοφορία της μπάλας μας και με πρόβλημα στο ριμπάουντς τεράστιο, η εθνική μας σκόραρε μόλις 6π στα πρώτα 7΄ και πάλι καλά που μείναμε πίσω μόλις 15-6 αφού η Σλοβενία ήταν φλύαρη.

Η είσοδος του Καϊμακόγλου δεν βοήθησε σε τίποτα με αντίθεση με τις μάχες του Μπουρούση και ο Τρινκέρι στο 9΄θυμήθηκε τον Φώτση (22-11). Μάλιστα ο Λάκοβιτς με 7π αντικατέστησε επάξια τον Ντράγκιτς και το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό βασικά στην άμυνα (26-13). Αν και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους πιο έμπειρους μέσα στην πεντάδα (και Φώτση) η άμυνα βελτιώθηκε, τα τρίποντα των Σλοβένων (6/9!) μας κράτησαν πίσω σε μεγάλα νούμερα (39-22 στο 15'). Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια τραγωδία (43-27) έχοντας 14-27 ριμπάουντς και μόλις 1/7τρ αφού και ο Σπανούλης κουράστηκε και η περιφερειακή μας άμυνα ήταν ανύπαρκτη Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάλι στο ίδιο μοτίβο με νευρικότητα από την εθνική μας και μια τεχνική ποινή στον Ζήση (4φ) και ένα τραυματισμό του Παπανικολάου σε μπάσιμο που του γύρισε το αριστερό το πόδι χαμηλά και αποχώρησε (56-32 στο 25').

Στο 62-36 οι Σλοβένοι χαλάρωσαν λογικά και η Ελλάδα με ένα 11-0 έκλεισε στο -16 στο 30΄(62-46). H εθνική μας έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και στο 35' μείωσε στους 9π(64-55) αλλά κάναμε πάλι λάθη από την κούραση. Τελικά η Σλοβενία δεν πλήρωσε το γεγονός ότι έπαιζε με το χρόνο καθώς πάλι η Ελλάδα μείωσε στο 68-62 στο 39΄με τον Καϊμακόγλου να χάνει ελεύθερο τρίποντο. Και στην συνέχεια τον Σπανούλη να κάνει λάθος πάσα και τέλος (70-62).


Δεκάλεπτα: 13-26,27-43,46-62,65-73

ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκέρι): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6(6ρ),Ζήσης 13, Σπανούλης 21 (8ρ, 6λ), Περπέρογλου, Φώτσης 5(7ρ),Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10,Μπάλαζιτς, Γιοξίμοβιτς 5,Μπλάζιτς 7,Νάχμπαρ 5, Γκ.Ντράγκιτς 28, Λόρμπεκ 2,Βίντμαρ 2,Μπέγκιτς 3(8ρ)







Tρινκιέρι: Να βρούμε κίνητρο για τη Δευτέρα και... περιμένουμε...
Η Εθνική ομάδα καθυστέρησε να προσαρμοστείστον σκληρό τρόπο παιχνιδιού του Ευρωμπάσκετ σύμφωνα με τον προπονητή της, Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός κόουτς στάθηκε, επίσης, στα 21 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι», σχολίασε ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» και εξήγησε: «Και οι δύο ομάδες είχαν πολύ άσχημα ποσοστά. Το μπάσκετ έρχεται τελευταίο σε τέτοιες συνθήκες. Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της Σλοβενίας ήταν το κλειδί. Παίξαμε άσχημα για 28 λεπτά, αλλά μετά είχαμε τη θέληση να επιστρέψουμε. Είχαμε την ευκαιρία με τρίποντο να πλησιάσουμε στους τρεις, αλλά δεν τα καταφέραμε σε αυτό το καθοριστικό σουτ». «Πίστευα πως η Ευρωλίγκα είναι η πιο σκληρή διοργάνωση», παρατήρησε ο Τρινκιέρι και σημείωσε ότι: «Όμως μπροστά στο Ευρωμπάσκετ δεν είναι τίποτα. Έπρεπε να προσαρμοστούμε. Το κάναμε κι εμείς, αλλά με καθυστέρηση».

«Πρέπει να είμαστε ομάδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», είπε για την συνέχεια του Ευρωμπάσκετ ο προπονητής της Εθνικής, που απειλείται με αποκλεισμό από την πρώτη οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και επισήμανε ότι: «Να βρούμε τη συγκέντρωση και το κίνητρο για να κερδίσουμε τη Δευτέρα και να περιμένουμε μετά με όσες πιθανότητες έχουμε. Σκεφτείτε να μην κερδίσουμε και να έρθουν τα άλλα αποτελέσματα που θέλουμε».
basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις